Maternity pad

Hai mummy semua nak tanya maternity pad brand apa yang bagus dan selesa pakai yaa? Nak tanya pendapat sbb saya baru pengalaman pertama 😅. Tengok yang intimate tu macam kecik jaa padnya.

20 Các câu trả lời

Saya pakai pad biasa yang overnight masa 2 minggu pertama. Lepas 2 minggu pakai yang maxi. Sebab pad memang tiap kali ke tandas atau setiap 2/3 jam sekali saya tukar masa bersalin dulu. Tak pakai maternity pad sebab lagi selesa pad yang selalu guna 😂 dekat hospital, dr pakaikan pad maternity lepas bersalin, tak selesa langsung. Keras. Dorang bagi bawak balik pun saya tinggalkan je sebungkus pad tu dekat hospital sebab memang taknak pakai dah.

2y trước

I see. Maybe maternity pad yang pihak hospital sediakan tu je kot keras? Tak sure 😂 Sebab dulu memang tak selesa langsung yang dorang pakaikan. Lebih selesa pad cotton yang biasa guna. Luka episiotomy pun fully sembuh lepas 14hari.

utk sy lah yg episiotomy tu sakit kalau pkai pad biasa even yg night pon. sy pkai librese. so next sy nk try pants maternity tu je. senang. xperlu beli disposal panties. sbb mna larat nk cuci darah nifas tu. mmg ku buang semua dlm tong smpah. klau pad hospital mmg xyh ckp la. jenis sekeping. ecen dia tebal,seksa nk turun naik katil. dia menekan dkt luka jahitan tu. sakit oi. dh la susah nk pkai. sbb bnda tu jenis pkai guna tali. misi mna bg tali. buh je kt spender. 🤣😅

kalau sy lebih selesa pad biasa yg overnight kalau ada size yg lebih besar sy ambil size Max. Maternity pad tak selesa langsung. Pengalaman anak 1st dan kedua memang tak selesa langsung dan tak melekat. Dulu ada maternity pad yg kena ikat dgn tali mcm kat hospital dulu lagi tak selesa😅. Memang stanby yg overnights pad ikut lah sampai kurang darah tu kita tukar pad uang lebih kecik yang sesuai..

2y trước

betul sis😊

Saya x pakai maternity pad tapi saya pakai pad yang 42cm sbb lagi comfy and wing dekat bontot tu besar sikit so kalau die meleleh ke belakang pon xde la rasa bocors teruks. 1st and 2nd bersalin normal mmg byk darah keluar on 1st week tu. Bile 3rd bersalin czer. Ummmmm pakai overnight pad pon ckup dah

xyah pakai maternity pad tu...xselesa pon...guna pad overnight je senang...sy beli maternity pad X guna langsung pon...Sbb masa dkt wad nurse bg pakai maternity pad ..begerak sikit pon pad tu begerak2..abeh kena darah dekat kain 😔😔

bila baca komen pasai maternity pad ni.. terus teringat kenangan bersalin dulu.. takutnyaaa nak masuk LR lagi 😰 btw... saya pakai pureen madame dulu.. kali ni nk try maternity pant tu pulak kot.. tgok adik ipar guna macam best ja

sy 3 hari pertama pkai maternity pad yg ada tali tu, saiz besau😂, beli kat shopee. sminggu sterusnya pkai brand kotex yg mcm overnight jnis spender pkai buang tu, lpas2tu pkai yg pad biasa2 punya..

sy xpakai pun maternity pad.. pakai yg overnight je.. itu pun 3 hri pertama je.. lps tu pakai yg maxi je.. sbb setiap 3 jam sy kerap tukar.. sbb xselesa pakai lama2.. utk hygiene juga..

sy pkai mtrnity pad 2-3 hari prtma je... lsp tu sy pkai pad biasa je ..sbb mmg kerap tuka.. wlau secalit pun sy tuka..sbb xmau drh tu dkt tmpt luka bwh tu lama2 nti kuman and lmbt baik..

Masa minggu pertama lepas beranak tu sy pakai kotex overnight panties sebab senang mcm pakai panties je. Lps2 tu pakai overnight pads je sebab kerap tukar pon setiAp kali ke toilet