Normal x selalu sakit pinggang lepas bersalin

Dh 7bulan lpas bersalin asal bangun dri tido mesti sakit pinggang, normal ke mcm tu? Klu bkn waktu tido buat kerja2 lain ok je, cuma masa bngun tido tu je terutama bila tido baring mcm biasa flat straight tu. Rsa sakit pinggang seola mcm msa tgh nk dkt hjung2 pregnant 😅. Ada cara utk kurangkn/x sakit lg ke? & selaluny bila akn hilang ye?

3 Các câu trả lời

Amalkan cara bangun tidur dgn betul. Macamana cara bangun msa hamil, mcm tu juga masa bangun, mengiring dulu, duduk, baru bangun perlahan. Amalkan postur dan senam sesuai.

maybe postur badan time bjalan ,duduk , buat kerja , baring etc salah kot. so time bangun dia akan rasa. sbb saya pun mcm tuh.

2d trước

Dh ok ke skg? X sakit2 dh?

maybe postur badan xbetul