toooink

dah last week dalam trimester 2 ni risau plak kita.. heeheee.. camne laaa nak lalui process bersalin tu ek.. skarang pon belom exercise utk kuat kn otot.. ermm nanti nak beli barang bby.. nak beli yg penting2 dulu.. tapi bila fikir baby first, ikot kn semua nye penting.. huuhuuu.. sampai xtwu mane patot beli dulu.. cuba mommies share sikit.. walau sendiri ade list.. ? tqia ya..

4 Các câu trả lời

Kalau saya, saya Google checklist barangan bersalin dan bayi baru lahir. Saya print yg dekat Google je lps tu bawa gi shopping barang baby kat manjaku baby mall 👶🏻💕 Ttg process bersalin tu, setiap ibu tu pengalaman dia berbeza2. Macam kakak saya, dia turun darah dulu. Macam saya, air ketuban pecah dulu. Kalau nak tahu air ketuban tu macam mana, warna je jernih je. Tapi tak putih macam air masak. Warna dia macam chrysanthemum tea tu. Untuk exercise pulak, saya mmg amalkan jalan kaki sejak awal pregnancy sampai lah ke minggu terakhir nak bersalin. Pergi balik kerja saya jalan kaki sebab rumah dan office dekat. 8 minit je jalan kaki. Alhamdulillah mudah bersalin. Sis boleh try buat exercise jalan kaki. Buat2 kerja rumah tu pun dah kita exercise juga 🤗

4y trước

Allahumma Aamiin 🤲🏻💕

Masa saya deliver 1st baby baju tdo 6 pasang sume yg button depan Rompers ckit Barut perut 6 Selimut 1 Towel 2 Mitten booties 5 psang Botol susu 2 Minyak Susu fm stanby sbb family history slalu xde susu lepas deliver 😅😅 Utk mak Kain batik Baju tshirt yg longgar Stokin Minyak minyak Getah rambut Pad Pakai buang panties Breasfeeding bra Yg tu je dlu yg lain tu topup selepas deliver huhuhuh.

4y trước

maaf bertanya.. G6PD Tu ap?

Tu laa kita pun dah prepare checklist. Tapi bila saje2 pegi tempat barang2 baby nak tengok2, macam kelakar pulak sbb macam tak percaya 🤣seronoknya sis dah nak masuk 3rd trimester. Kita baru 22w, rasa macam jauh lagi nak smpai ke penghujung 2nd trimester 😅

4y trước

heeheee.. orrait mommy..

Sama laa da last trimester 2 , saya da cari pun barang baby . Sebab takot nati da tak larat nak berjalan . Baju2 da ade da , tak banyak mane laa tapi ade laa jugak sikit2

4y trước

sy aritu details scan kata x nampak pistol.. baru details scan, x scan jntina betol2 kt klinik.. ingt nnti2 ade rezeki nk repeate.. hiihiii..