Salam Ibu2.. Cuma Nk Tny, Klo Nak Daftarkan Kelahiran Ank, Ble Ke Yg Dtg Ke JPN Tu, Cuma Salah Seorang Dri Ibu Atau Bapa..? ? Saja Nk Tau.. Terima Kasih

Daftar kelahiran

30 Các câu trả lời

boleh je..nti sblm discharged dr hosp tu, nurse akan bwk dokumen utk daftar anak kt JPN..kt situ ada checklist dokumen apa yg kena bwk masa nk daftar tu..borang tu isi siap2 kt umah & attach kan skali dokumen yg bkaitan..skejap je settle urusan tu nti 😊

5y trước

aah..sbbnya nurse kt hosp dah tanda siap2 dokumen apa yg kena fotostat..kt buku pink pun dia dah tlg lipatkan siap2..so klip je semua skali kt borang tu..kena cek byk2 kali, takot ada yg tercicir..nti kena buat keje 2,3 kali plak 😃

Boleh.. Mcm sy ayah sy yg tolong daftarkan nama anak. Sbb sy berpantang kat kg suami tak teman. Yg penting dokumen semua lengkap. Ic/passport suami kena ada. Yg wakil daftarkan tu pun kena bawak tunjuk ic sendiri.

5y trước

Sama² kasih.. Semoga dipermudahkan ya. 😘

Slalu nya pihak husband a.k.a new daddy la yg uruskan semua. Mommy duduk diam2 enjoy ur pantang & take care of baby je. Make sure all documents complete la. Karang kelam kabut kat JPN ada benda yg xcukup. 😅

Bagi suami sj urus sis Kalau suami xdapat urus kan .. Bagi mama or papa sja uruskan bole je yg penting document lengkap .. Jgn lupa bwa surat kawin orignal serta copy surat kwin .. Ic suami istri

sy pun suami je yg uruskan...bawa doc lengkap je...ic suami isteri, sijil nikah, copy buku pink bahagian depan ke xsilap lupa dah...hehe(ada bahagian yg kena copy xsilap)& buku pink asal...

5y trước

hr tu sy bg ic sy, suami bwk sbb sy mmg dok rumah je.. masih dlm pantang kan...copy boleh @ x sy x pasti pulak...

Boleh je.. Sye selalunya suami yg akan uruskan.. Paham je la kn dalam pantang lagi 😁 masa anak kedua sye dalam ward dengan anak sebab anak kuning tinggi.. Nurse pon tak bagi sye keluar

Ic ibu & bapa.. & sijil nikah.. suami je pegi.. da setengah hospital swasta .. da officer yg tlg buat utk Kita..

5y trước

klu xbwk sijil nikah bwak kad nikah blh k?

Boleh je. Ank sye lpas kluar je hospital trus hsbnd bwk gi jpn dkt utc ..kjb je buat trus dpt.

5y trước

InsyaAllah semoga dipermudahkan urusan awk. Wlcm

Setahu sy suami pun memadai daftar nama ank di jpn tp kena lengkap dokumen yg diperlukan.

5y trước

Terima ksih sis 😘

Suami sahaja uruskan pun bole.. Sy lepas bersalin.. Keluar hospital terus suami daftar