DAFTAR KELAHIRAN

Assalam semua,sy nak tye daftar kelahiran berapa hari jpn bagi masa ye.?

13 Các câu trả lời

skarang 60 hari dah sis. sy bru je branak bln 1 tahun ni, xsmpat nk buat sijil lahir ank sbb ayahnya busy. slepas pntang dlm 40 hari lebih bru daftar, xde kna byar denda pape pn.

Rsanya skrg jpn bg tmpoh 1bln dri trikh klahiran bby.. Klu lbih dri trikh y diorg ttpkn asanya denda rm50.. Xslp la y sy pnh bca. Tp klu ad slp mtk maf la yea

Tapi kalau ikut sunnah, hari ketujuh sebaiknya diberikan nama kepada bayi, dicukur rambutnya dan disunatkan. TAK wajib, tapi mengikut sunnah lebih bagus

Dulu 2 minggu, selepas 2 minggu ada denda. Tapi tengok ada yg kata 2 bulan sekarang

14hari..lepas tu kena denda rm5. sbb penah dlu buat ank da sbln 🤣

60 hari. Boleh check kat laman web jabatan pendaftaran negara.

Skrg dh 2bln kalau x silap...

Dalam masa 14hari xsilap..

5y trước

kan betul lh tu, ade yg kt 60 hari...

14 ke 60 hari ya?

skarang 60 hari