MOHON KATA YANG BAIK-BAIK

CARA MENGURUSKAN ANAK-ANAK JARAK RAPAT DAN RUMAH .. SAYA NAK TANYA IBU-IBU SEMUA. MACAM MANA NAK HANDLEKAN WAKTU JAGA ANAK-ANAK DAN RUMAH. ANAK SY YG SULUNG 8TAHUN, KE-2 2TAHUN KE-3 1TAHUN DAN SY BAKAL MELAHIRKAN TAHUN DEPAN APRIL. SAYA STRESS SEBAB SEMUA SY KENE URUSKAN, SUAMI BUSINESS SENDIRI, PEGI PAGI BALIK MLM PKUL 11/12. SY PENAT SGT-² SAMPAI TERMARAH ANAK TERPUKUL SY SERBA SALAH😫 EMOSI SY TAK STABIL. FAMILY SY PUN TAK ADA YG SUPPORT SY, FAMILY MENTUA JAUH (LUAR NEGARA) MAK MENTUA BAGI SEMANGAT MELALUI TELEFON. SAYA KDNG TGK RUMAH SEPAH SY JADI RIMAS,GERAM SEBAB ULANG-ULANG KEMAS MCM TU JUGAK.. LEPAS ANAK TIDO PKUL 10 SY KEMAS SEMUA YG PATUT SMPAI BDAN SY SEMUA PENAT KDNG SMPAI TAK LARAT. SAYA NAK MINTAK PENGALAMAN IBU-IBU DAN KATA-KATA SEMANGAT. APA PERLU SY BUAT. 😢 MAAF KALAU PANJANG SANGAT🙏🏻😫

14 Các câu trả lời

Sy anak sulong lelaki 7thn.. Ank ke2 lelaki 5than..skrg tngh sarat due bulan 12 ni..saya suri rumah suami krja msk 8pg blk x tntu tp selalu mlm..krja rumh pulk sy selalu mnta tolong ank,sy ajr dr awl tahu sy mgndg ank ke 3 ni.. Alhmdllh mula2 agk sush lg2 ank x biasa tp lama2 ank2 paham skrg lpas sepahkan mainan kena kemas kalau x ibu trpijk blh jatuh msk hosptl.. Sy ajr ank krja sma buat krja rumh Kdg2 ank akan tolng cuci baju, lipat kain sama2 bab memask sy kalau x lart makn telur dgn kicap j selalu cakap kat anak ibu tak larat anak2 pon alhmdllh paham..

7mo trước

Masya’Allah .. Anak sy yg 8thun tu pun tlg jugak klau disruh tp kdng kesian dia pegi sekolah pg pkul 7 balik pkul 6 sbb ade sekolah KAFA . Balik lps tu mengaji buat kerja sekolah.. Nak sruh banyak-2 pun sy tak sampai hati. Sebab kesian kat dia, balik penat.. Yg abg tak kacau tp yg adik dua ni yg sgt mencabar.. lps tu nak handle rumah, husband.. Lg sy tgh pregnant msuk 5 bulan.. serabut kdng-².. 🤦🏻‍♀️😫