Mengada² atau pembawakan ?

Maaf semua ibu² , sy cuma nk berkongsi cerita . Sy sekarang 32w , tinggal dirumah parents . Sy anak sulung dan satu2 nya anak perempuan tunggal , ada 4 orng adik lelaki . Ye , sy tahu sy dan suami menumpang rumah orang tapi salah ke kalau sy terculas sikit buat kerja rumah . Parents dan suami bekerja , jadi tanggungjawab di rumah semua sy yg buat . Sebelum mak sy balik dari kerja , mmg kebiasaan sy akan pastikan segala kerja rumah settle . Tp malam ni sy terlambat sikit cuci cawan2 yg ada di sinki sbb cadangnya nak siapkan makan malam utk family dulu baru sy nak basuh semua . Tp lain pulak jadi nya , mak bising katanya sy buat rumah dia bersepah , tak reti kemas ,. Sy rse sedih sgt seolah2 sebelum ni sy takde mmbantu dia langsung , sy pun penat jgk . Sy dah start tak boleh nk berdiri lama , kaki sy sakit . Sy menangis je bila teringat kn kata2 mak sy tu , adakah sy ni trlalu sensitive ? Due date sy bulan 5 , Ibu2 boleh tak tolong doakan sy dan suami cepat2 dapat rumah sewa dan berpindah lepas bersalin nnti .

1 Trả lời

sy pun ank permpuan tunggal.adik beradik semua lelaki.tp sy ank mnja mak n abah..sy tggl brjauhan dgn mak.sabar2 je la sis..lps kawin mmg sebaiknye tggl sndiri.