Pantang Sendiri

Hi mommies yg pantang sendiri. Boleh tak share dgn sy mcm mana nk sentiasa ada semangat untuk buat kerja2 rumah sekali jaga anak. Suami dia berkerja shift, kalau ada dkat rumah mmg dia akan tlng sy. Tapi isteri mana sampai hati tgk suami penat. Nk ambik CL mmg tak ada rezeki lagi nk bayar. Jadi masak kemas semua sy buat sendiri. Kekadang rasa nk tidur je, tapi kesian si kecik lapar. Sy pun kalau tak mkn lemau. Huhu. Baby plak tak menetek sbb puting sy tak naik. Jadi sy dah commit epmom. Penat.. tapi sy redha. Mommies ada tips tk untuk bagi sy semangat

1 Trả lời

inshaAllah awk akn okay. sy pun pantang sndri, bsalin czer, awl2 ank prolonged jaundice..xde rezeki nk upah CL ats faktor kewangan. usually klu bby tidur, sy masak siap2 nasi, lauk utk ank sulung sy. biasanya sy akn masak menu yg sy boleh mkn sekali..buat byk utk tahan smpai ptg. bab mengemas, sy buat wktu mlm after semua dh lena. bab baju x berlipat..sy buat in between. mana yg sempat, sy buat dlu. now adik dh 6m..kena tmbh menu dia pula..bg sy kita buat mana yg mmpu saja dlu. jgn paksa diri