MOHON KATA YANG BAIK-BAIK

CARA MENGURUSKAN ANAK-ANAK JARAK RAPAT DAN RUMAH .. SAYA NAK TANYA IBU-IBU SEMUA. MACAM MANA NAK HANDLEKAN WAKTU JAGA ANAK-ANAK DAN RUMAH. ANAK SY YG SULUNG 8TAHUN, KE-2 2TAHUN KE-3 1TAHUN DAN SY BAKAL MELAHIRKAN TAHUN DEPAN APRIL. SAYA STRESS SEBAB SEMUA SY KENE URUSKAN, SUAMI BUSINESS SENDIRI, PEGI PAGI BALIK MLM PKUL 11/12. SY PENAT SGT-² SAMPAI TERMARAH ANAK TERPUKUL SY SERBA SALAH😫 EMOSI SY TAK STABIL. FAMILY SY PUN TAK ADA YG SUPPORT SY, FAMILY MENTUA JAUH (LUAR NEGARA) MAK MENTUA BAGI SEMANGAT MELALUI TELEFON. SAYA KDNG TGK RUMAH SEPAH SY JADI RIMAS,GERAM SEBAB ULANG-ULANG KEMAS MCM TU JUGAK.. LEPAS ANAK TIDO PKUL 10 SY KEMAS SEMUA YG PATUT SMPAI BDAN SY SEMUA PENAT KDNG SMPAI TAK LARAT. SAYA NAK MINTAK PENGALAMAN IBU-IBU DAN KATA-KATA SEMANGAT. APA PERLU SY BUAT. 😢 MAAF KALAU PANJANG SANGAT🙏🏻😫

14 Các câu trả lời

hi sis.. mcm saya klu larat sya kemas kalau x larat saya pejam mata ja.. tambah2 plak husband jenis tak marah dia siap ckp lg bagus la umah sepah2 tu tanda anak kita sihat. mcm nk makan tu kalau larat masak kalau tak larat beli ja sis gpun duk umah sendiri ni kita ja yg tau umh sepah ka baju tak lipat baju tak basuh ka. buat mana yg sempat ok jgn stres2 kalau stress main ja hp tidakpun tidur ...

7mo trước

🌹 Baik sy cuba keep positive and buat ape yg sy mampu.. sy akan try ubah ape yg patut..🫶🏻

Bab mainan tu sis, biar je sepah dulu, nanti dorang da tydo malam baru kemas, mainan bersepah tu biasa sis, penat sis kemas nanti dorang kembur balik, kalau orang kata itu ini tu, biar la, standard la bila kita ada anak. Memang mata kite ni sakit tengok rumah bersepah, tapi daripada kita penat dua tiga kali, biar je, handle yang mana kene handle dulu.

7mo trước

Baik sis terima kasih😇

Hi sis, sy faham apa yg sis alami. Sis buat mana yg tmampu je, jgn pksa diri jgn stress². Keep positive ya 😊

7mo trước

Baik sis.. Terima kasih🫶🏻

buat mana yg mampu

7mo trước

Baik sis..🥰 terima kasih