Upt naik double line , tapi doktor cakap takda apa

Buat upt naik double line , tapi pergi klinik doktor scan cakap takda apa apa. Ada sesiapa tahu kenapa ?

7 Các câu trả lời

kalau guna upt beli daripada shopee, ada kebarangkalian false positif.. kalau dah guna upt daripada farmasi, cuba kira dulu dah berapa minggu, boleh masukkan tarikh hari pertama period terakhir dalam apps ni.. kalau masih belum period selepas seminggu, test lagi sekali, dan scan selepas 2 minggu.. sebab kadang2 awal2 memang tak nampak, dan ada Dr yg terus conclude tak mengandung tanpa tunggu, bagi ubat turun darah.. sementara nak tunggu seminggu dua ni, jaga makan, jangan lasak2, makan folic acid.. semoga ada rezeki anak pada masa yg terbaik..

Awal sangat lagi kot. Macam saya first pregnancy dulu pun macamtu. Upt positive terus gi klinik. Anggaran 4w kalau kira lmp. Scan memang tak nampak apa. Repeat scan lagi 2 minggu masa kandungan 6w baru nampak. So pregnant seterusnya agak2 sendiri dalam 6w baru gi klinik. 😉

Masa sy tahu sy pregnant, baru masuk 4 weeks. doc ckp xperlu scan sbb mmg tak nmpk lg. Sy scan baby masa 9 weeks & buka buku pink

Awal sgt pergi klinik. Lps double line, usually tgu 2-3 minggu lps tu baru pegi scan.

maybe masih awal... sebabtu tak nampak lagi recommended untuk scan 6 minggu dan keatas

2y trước

kan.. sbb kalau awai kehamilan p scan xnmpk

mgkin sbb upt , sis dah check bnyk kali ke sblm prgi?

mybe awal lg