Scan tak nampak jantung tapi upt double line terang

Assalam, doktor scan tak nampak jantung dan mgkin miscarriage tp sy test upt keluar double line terang. Selagi xgugur..mmg akn mcm tu ke?

10 Các câu trả lời

mcm sy dlu pun doc kata bby tak mnjd.. smpai mntk sy admit utk buat prosuder.. tp sy jnis degil sy continue je makan acid folic.. tgk2 ms week ke 11 ada heartbeat bby.. kekdg ada doc pndai tgk..ada yg tak..bby tu halus sgt2..kalau ada doc yg pndai guna mesin ultra sound lama bukan latest version mesin ultrasound pun dia blh nampak..xpe nnti puan try g klnik lain n chck..mana tw ada rezki puan nnti..aamiin just try mntk 2nd opinion dr doc lain pula..mg dpmudahkan segalanya aamiin

bergantung usia kandungan juga heartbeat biasa paling lewat 10week kena ade la atau dikira da threaten miscarriage dan doc akn repeat scan lg 2minggu kalau xde jgak doc akn bg pilihan la nk tggu jatuh sendiri ke atau nk dnc. tp kalau jatuh sendiri amik masa sikit hcg level nk drop, kadang2 upt masih +ve walaupun da gugur sbb rahim nk kecut semua amik masa biasa dlm 1-2 minggu tu die masih +ve melainkn buat dnc la lepas tu mmg upt -ve terus sbb betul2 clean dlm tu.

kdg tak nampak lagi, kalau awal2 lagi, kalau betul tak ada, dorg akan refer pakar,tngk pakar kata apa, Insyallah tggu repeat scan sis. kalau pasal upt mmg terang lagi kalau kita miscarriage pun, sya dlu miscarriage utp satu line lps 2 minggu mcm tu. Insyallah x dak ap, doa baik2🥰

tak silap saya dlm smnggu dua juga kot , sbb kakak saya pernah gugur , n mmg test upt pun ada ,nnt lama baru hilang.

Upt test tu sy dlu 2mggu da ggur pun double line rupanya ade 1 lg luar rahim lpas 2w operation bru xdouble line

saya pernah macam tu jugak. upt double line, masa tu 7minggu..scan xde kantung. rupanya mengandung luar rahim

xde mslh. repeat selang 2mgg utk tgk perkembangan

usia kehamilan awak? kantung dan baby dh nampak?

7mo trước

kalau ikut saiz baby dalam USG, memang betul 10w ke awak? kadang position baby pun main peranan untuk nampak heartbeat atau tak. dah cuba scan di tempat lain?

pregnant dh brapa weeks ?

Kandungan berapa weeks?