Minyak Angin

Boleh tak suggest saya minyak angin yg sesuai untuk mommy pregnant. Setahu saya minyak kapak, minyak yuyi tak boleh untk pregnant sebab ada methyl salicylate & mentol didalamnya. Seksa rasa bila ada loya muntah2, tapi tak ada minyak untuk disapu

19 Các câu trả lời

saya pun duk cari dari awal pregnant tak jumpa2 sis. kalau jumpa roger ya. saya guna je freshcare, tapi tak sapu, saya buat hidu je. yg tak ada salicylate atau menthol pun ada eucalyptus oil pula, though tak ada solid research kata bahaya lagi, tapi nampak mcm dah ke arah tu juga 😅 maybe untuk loya2 tu boleh try guna peppermint oil kut sis

1mo trước

saya ada try cajeput oil. bau dia ok cuma xkena dgn hidung sy. bau dia buat sy lagi rasa loya. ada lagi satu dkt tt massage cream brand tropika. tapi sy xpernah try lagi. saja tanya kot2 para mommies ada suggestions yg lain ke kan.

sy dh bersalin bru thu minyak kapak tu xsesuai time pregnant, sblum bersalin hmpir stiap hri sapu minyak kapak tu kt dahi dgn bwah hidung .. alhamdulillah xde side effects pape pun kt sy n baby .. tp klau sis dh thu tu, jgn ikut sy taw .. sy betul2 xthu 😅

1mo trước

pergi farmasi tanya pharmacist ada tak minyak angin yg blh pregnant mom guna, dia cakap minyak sapu2 kat luar je kan boleh je mana2 takde masalah, kite pun masa tuu beli aje lah pakai😅

MCM sy... sblom pregnant minyak kapak MCM air .. DLM mne beg WAJIB Ada Stanby... masa pregnan pon Masih guna. tiba2 teebaca xleh guna .. terpaksa stop. riso efek ke baby. leh tukor pd cium limau nipis ke, limau purut ke...Cuba la sis

sy guna minyak aromaterapi bidara, sy mini stokis minyak ni.minyak ni berangin sejuk je, x panas. jadi sesuai untuk semua peringkat umur, dari baby sampai dewasa. kalau awak nak, boleh bagitau sy ye. ni no sy 01111366174

boleh pakai minyak telon utk baby tu juga mummies. kalau nak buat sapu sapu utk perut boleh pakai minyak nona roguy juga, mmg best kalau pakai masa kembung perut time pregnant

kalau sye yuyi dgn cap kapak wajib ada dlm beg dari anak first sampai anak ketiga .. alhamdulillah takda effect apa2 dkt bby .. sbb bila hidu bau minyak tu rasa lega ..

serius la minyak yu yee tu x boleh… sy msa preggy selalu pakai sbb x tahan badan jd berangin.. nasib anak keluar x jd apa2.. Alhamdulillah…

4t trước

sy pun guna minyk yuyi je time prgnant. my mum pun sama, semua anak2nya dia pakai minyk yuyi je. alhamdulillah lahir okai je😅

klau nak yg pasti & selamat, tropical herbs baby oil amway tu boleh.. dgn ada 1 mnyak angin bidan che puteh khas utk ibu mngandung😊

4t trước

Sama sis, saya pun guna ni dari 1-3rd trimester sekarang, tak panas tp melegakan, 1 botol guna xhbis habis lg hehe

saya pakai cajuput oil dan minyak telon untuk sapu2. kalau x kene dengan baunya boleh try hidu2 freshcare

Brand Najeehah sis. Berasaskn saffron klau wrna pink, hijau bidara. Yg pink tu better utk mommy pregnant.