.

Boleh share.. Ibu2 yg dah pernah bersalin.. Bawak apaa je masa nak pergi hospital untuk bersalin..contoh baju berapa helai? Baju panjang ke pendek.. ?barut berapa helai? Haa mcm tu kalau boleh letak lah quantity Nak ikut google byk sgt yg berlainan cara.. Saya ingat nak ikut yg senang ..dan mudah untuk saya sediakan.. Mintak ye ibu2 share.. First baby..

1 Trả lời

Depends berapa lama awak stay kat hospital. Baju and seluar awak bawak 1 helai je untuk bila awak balik ngan baby nanti.kat hospital awak guna je baju dorang bagi.seluar dalam awak bawa 3/4 helai.kalau awak ada extra cash awak beli yang pakai buang. Maternity pad paling penting.awak bawa 1 pek cukup.sudu garfu cawan dan flask penting juga. Powerbank sebab kat hospital awak tak boleh charge phone. Bra awak boleh bawa 2. Tudung awak boleh bawa 2/3 helai. Barang baby.yang penting topi.wipes and 3/4helai diaper.kat hospital awak guna lampin dorang je senang.swaddle baby awak bawa 2helai.kat hospital pun ada.mittens n booties baby awak bawa 3/4pcs.baju baby 2pcs dah cukup. Saya bagi anak saya guna romper je masa balik.pastu saya swaddle dia.kat hospital ada baju utk baby. Hospital saya tak bagi kami guna baju baby sendiri..kena guna hospital punya juga. And last sekali. Pink book and ic awak. Tu penting