Baju baby size NB or 3@6Months perlu byk?

Salam mommies, please share tips beli barang baby, berapa helai for size Newborn berapa helai tuk size 3@6M yg perlu and apa je yg penting kena sediakan for baby contoh baju lgn pendek size NB brpa helai? baju lgn pjg size NB brpa ? Bedung brpa? mittens & booties brp hlai? #1sttimemummy

12 Các câu trả lời

kalau saya.. setiap jenis baju sy sediakan 5helai. cth; bju pnjg 5,bju pendek 5. bju pnjg lubang 5,lubang pendek 5. romper 7 sbb comel2 . 😂.. setiap jenis tu sy campur yg betul2 NB dan yg 0-3mth.. plg byk sy ada saiz 0-3mth la sbb kak sy ckp 0-3 tu pun bby time lahir besar utk dia.. enthla sy xde pgalaman. ni apa yg sy dh beli. huhuhu... just share. 😊

5y trước

haha tula sis, romper2 tu mmg slalu cute overload tu yg terlebih tu😂😂 xpa lah. sye ni pun bru beli brpa helai je bju lgn pjg & pendek size NB. rmai ckp skjp je bby mmbesar tu yg jgn beli byk sgt size NB

Better beli baju besar sbb baby cepat besar. Untuk newborn size sy beli dua pasang je. Selebihnya 3-6 month dan 6-12 month. Sediakan jugak baju yg lubang2 tu sbb skrg cuaca xmenentukan kdg panas kdg hujan Time panas sy suka pkaikan baju yg lubang2 tu sbb nk bg baby selesa dan nak elakkan drpd baby kena ruam panas.

5y trước

miyome_shop

Sy prepare 5psg bju siang, 5 psg bju mlm saiz nb..selebihnya beli saiz besar sikit..barut gantung 10 helai set mitten & booties 4psg je..napkin 12 helai sbb tu bole buat bedung ngan kain lapik dia..towel mandi 4 helai sbb kalau baby boy slalu lps mandi mmg dia pancut je..da kna tukar towel..

5y trước

Mommy pun ready la sbb dia xde warning..tgh siap2kan nnt tau2 panas je..saya ada 3boy semua gitu..hehehe..kenangan tu..

new born ni better jangan beli banyak-banyak sebab baby makin besar sekejap je dapat pakai kalau saiz kecil. ambil terus saiz s atau m. nak lebih lama saiz L https://my.theasianparent.com/checklist-barang-baby

5y trước

ok sis. but sdia dlm 2@3 helai jelah cm tu size NB kan tuk kt hospital nti.

Newborn beli sikit je sis, beli yg 3-6month byk sikit..ni sy share checklist..hope jadi panduan.. http://menjaringimpian.blogspot.com/2013/12/checklist-bajet-untuk-beli-barang-baby.html?m=1

5y trước

Wc..sy 7bulan baru start beli sis..xapa slow2..beli sikit2 xada terasa sangat..😊

bestnyer dgr smuanya ada yg preggy dan ada yg mnunggu..sma mcm sya..sya tgh preggy 6wekks ank ke 4...ank 3hero..hrp kli ni dpt rezeki girl plk..

5y trước

Sy 4 hero..hrap yg ni..girl pulak..scan xpnah2 nk nmpk..cme masa 30w aritu..dktor kta girl..siap mnta dr double cek lgi🤭🤭..

Saya x beli size NB pun. Terus beli size 3-6m. Sbb masa scan anak nampak mcm.besar sikit. Lgpun baby cepat besar takut nanti pakai kejap je.

5y trước

ooo. itula baby skjp je mbesar. tu yg beli size NB skit je dlu

New born x perlu banyak sis. Baby cepat besar. Pakai pun x sampai sebulan dah x muat.

5y trước

Nanti boleh beli kemudian sis. Klu mcm sy, sy dahulukan keperluan kat hosp dlu. Nanti slow2 suruh husband beli bila baby dah semakin besar

nb x yah byk sis..nnti baby cpt besar beli je size 3 ngn 6bln blh pakai lama

harap list ni dpt mmbntu puan 😉✌ #TAPSupermoms