Curiosity mom first baby

Bila korang berakhir muntah dan loya2 ni? Trimester ptama? Kedua or ketiga? Ke sampai bersalin pun masih muntah?anyone boleh share?

21 Các câu trả lời

saya nk masuk trimester ke 3 still muntah lg ni sis. tp xkerap mana dah. 1st - asal makan je muntah awal 2nd - makan breakfast je selamat, tgh hari ke mlm muntah. now lewat 2nd trimester - mlm je muntah.. 😂😂😂 Dr ckp kt saya, awak ni terpilih la tu muntah smpai bersalin...

Wife sy menghadapi morning sickness yg teruk sampai minggu 13, start minggu 14 dh beransur baik. Mula2 pun risau akan morning sickness sepanjang mengandung… our first baby

1st trimester morning sickness teruk, masuk 4 bulan ke atas alhamdulillah makin okay tapi food aversion still ada sampailah 3rd trimester.

Utk anak sulung, anak kedua (gugur) dan yg latest ni, simptom cume sakit kepala dari bulan pertama sampai 12w…yg lain2 takde…

1st trimester ada morning sickness.. 2nd pun still ada cuma jarang2.. Mudahan 3rd trimester nnti okay dah dari morning sickness..

Mual n muntah² resolve msa da msok trimester ke 2. tapiiii...pahit mulut tetap ade smpai da brsalin bru hilang. 😁😁😁

Saya dah masuk 31w1d. Masih lagi muntah dan mabuk teruk macam 1st tri. Sebab saya ada anemia in pregnancy (hyperemesis)

Skrg trimester 2, ikut mood nak muntah mual tu 😂... Kdg2 ok je tapi kalau hari dia nak rasa mcm2 tu, tak boleh buat apa

4t trước

sama macam saya, now 24w. ada hari ok haha ada hari tak boleh buat apa. mual ada sikit2, muntah ada jugak mungkin sekali or dua kali mcm tu. lama nya rasa alahan kali ni

Weeks ke 8 smpai 12 kurang lebih sebulan. X jamah nasi. Makan pastu kuar balik. Trimester pertama plg teruk

saya sampai 14-15w trim ke 2,baru hilang meloya n muntah..sgt mencabar fasa mengandung sampai berpantang