pergerakkan janin

bila kita akan merasa janin kita bergerak??? sy dh 18w tpi x rasa pon lgi?

29 Các câu trả lời

Saya 20minggu br ada rasa tu pun x kuat...tunggu 24minggu ke atas br ada pegerakan kuat sikit... Rasa mcm berombak ombak je dlm perur.....jng risau sbb de yg dpt rasa awl de yg rasa lwt... Begantung pd ibu

Masa anak sulung dlu Sya 25 w baru DPT rasa sis, sekarang anak kedua cpt sikit 18dh dpt rasa tpi slow je ... Doktor kata kulit perut tebal tu yang x sdr baby grk... Kne baring baru DPT rasa 😆

Ank first ke. 18w tu awal lagi. Ade org preggi 6 bulan baru rse baby gerak. Kdg mmg dye dah gerak2 tp kita x rse sbb dye kecik lagi. Sbb tu 18w biasa org perut pun x nmpak lagi.

Sabar ye. Jap lg rasa la tu. Ada yg awal2 dh rasa ada yg lambat around 7month bru rasa baby gerak pn ada. Sbb tu 28weeks bru kne kira pergerakan baby. 😊

Sy 18 dah rasa,tapi anak ke 3,lain org lain..kadang baby gerak tapi kita tak perasan,jangan fikir sgt,fikir baby baik2 aje ye..normal tu..

Sy dulu anak first..20 mggu baru rasa bby gerak..yg skrg anak no3 rasa gerakan dlm 17 mggu mcmtu..terkejut jgk..bby mcm cuit perut kita..😂

Saya masuk 20 weeks baru rasa pergerakan baby 😊 ada yg awal, ada yg lambat.. Nti rasa jg tu. Yg penting kita tahu baby sihat je 😊

Kadang 18 week awal lagi sis. Saya ada tanya nurse, nurse cakap ada orang 20 week ke atas baru rasa sebab masa tu baby dah besar

Kalau anak 1st lambat rase gerakan... kekdg kite x reti n keliru dgn rase tu. إن شاء الله lepas 20w mesti dpt rase sikit2

Sy 21w pun xrasa sgt klu brdiri ke duduk ke..klau baring pgg2 perut baru rasa tendang skit..tue pn kdg2..risau jgj kdg2..huhu