confius.

Betul ke kalau nikah masa kita mengandung 8 bulan anak luar nikah, perkawinan tu tak sah. Sesetengah cakap tak sah. Sesetengah cakap sah. Dulu masa jujur dekat pejabat agama masa nak kawin dorang tak ada cakap apa apa pun. Dorang proceed je. Dorang lagi tolong nak percepatkan. Soalan saya. Perlu ke nikah semula? Atau perlu ke pergi ke jais yang dinikahkan dan confirm kan semula? Atau biar kan saja.

35 Các câu trả lời

Ikut nye klu mengandung lepastu nikah mmg xsah ...boleh rujuk pakar dlm hal ni

5y trước

Sah je sis sbb hamil luar nikah, yg xsah hamil then suami mati or cerai je

Dh p pjbt agama knpa tk tny??dlm ny ramai ustazah tkt awk lg confius

Nikah sah. Cuma anak xboleh ber bin/binti kn nama ayah dia.

sahhh jaaa ponnn... cma ank x blh bnti dn bin nma abh dyaa ja

Hukum nikah tu sah je...anak tu je jd anak tak sah taraf...

better g tya pjbt agama sis.. blh dpt jwpn yg btl..

Xtau. Yg sy tau haram la klu buat sblm nikah

Setahu saya sah, cuma anak xbole guna nama suami.

Perkahwinan tu sah. Anak tu tetap ank luar nikah.

Seeloknya gi pejabat agama untuk pencerahan👍