sudah bernikah tapi belum ada sijil nikah

ada tak pernah alami kes mcm ni sudah bernikah tapi tdk ada sijil nikah sbb dorang nikah dekat luar blm urus dekat pejabat agama sbb suami kpd kwn sya ada mslh pengenalan diri,jadi tertunda urusan dkt pejabat agama.. lepas tu dorang ambil keputusan nikah luar sbb tak nk baby dlm kandungan dia lahir tanpa ayah... bulan depan dah nak bersalin,tapi persoalan nya...blh kah ayah kpd anak ni jadi waris?? sedang kan tanpa sijil nikah??? minta pendapat semua... kadang kesian dekat kwn ni fikir smpai kemurungan,dia takut klau anak nya nanti diambil ahli jkm?

2 Các câu trả lời

Sorry tnya, kiranya dia mengandung dlu bru nikah kan? Tetap sama, nnt nk keluar wad, kena ada waris utk jamin dia keluar, sbb xde sijil nikah tu utk buktikan dia dh kawin..jkm xkn ambk, yg penting ada waris tu, mak ayh, adi beradik..org lain sy xpasti jkm terima ke x sbg waris

5y trước

ok tq..

ye pernah kakak sy ..da bersalin da..cuma surat beranak tiada nama bapa..bin abdullah nikah tp x register