Bin Kan Nama Anak

Hi nk Tanya kawan mengandung sebelum kawin but diorang dh kawin dekat sempadan sebelum pkp bila diorang nk g sah perkawinan diorang tetiba perlaksanaan pkp so x blh nk g sah kat sana.. Now bini dia dah bersalin.. Bila g daftar nama ayah x de.. Agak ii blh letak x nama ayah dia diorang me nikah time kandung an bawah 6 bulan

3 Các câu trả lời

tak boleh, plus tak ada sijil nikah kan. selesaikan sijil nikah dulu g jabatan agama islam pastu mahkamah syariah. kalau nak fight di mahkamah boleh je pasal nama tapi selalu ditolak la.

tak bole , tapi skrng denga cite sape yang lahirkan anak luar nikah mahkamah akan amek tindakan . denda 3k setiap sorang .

4y trước

yup , sebab membe sorang da kenee walaupon da kawen .

Undang2 malaysia kalau lahir selepas 6 bulan kahwin boleh bin ayah. Undang2 islam tak boleh. Kena ingat tu.