Barang Baby

Berapa bulan sis2 semua start beli barang baby? Ada tak yang beli seawal 4 5bulan?

12 Các câu trả lời

Saya start beli 5 bulan. Sebab bukan orang have have nak habis beribu sekali shopping terus 😅 Saya beli barang setiap kali lepas suami gaji je. Lagipun, bagi saya better beli awal sebab 7-8 bulan nanti mesti dah tak berapa larat nak jalan. Itu pendapat saya 🌸

5y trước

Saya start beli masa 17minggu sbb ada sale hahha geram tguk .. Beli warna putih dan warna unik2 heeheh .. Walaaupun taktau jantina .. Beli sikit2 tak terasa sgt . NNti 7 bulan boleh simpan duit untuk nk beranak .. Pndapat saya la ..

7month dh boleh beli brag bby... Tp better xyah banyak2... Buat persediaan awal utk bersalin je... Packing siap2 dlm bag dgn brag2 ibu skali incase kalau ape2 senang... Yg lain2 boleh beli 8/9month atau lpas bersalin...

Sy 5months dah beli baju ckit. Lain2 beli next2 month pula. Mertua pun x bagi beli banyak awal2. Sy pun x berani. Insya Allah, harap segalanya baik2 saja. ☺

Selalunya start 7 bulan baru beli barang baby. Kadang pantang larang orang tua, tak bagi beli barang baby selagi belum cukup 7 bulan.

Saya 7 bulan Baru start beli sikit2.. 8 bulan dah complete. Org tua saya tak bagi beli barang awal sngt. Tunggu kandungan kuat dulu.

Boleh start beli..mcm saya,start from 6months.By 7 months complete😊 take care

Sy da 8 bln baru kelam kabut beli..heheheheh...sb bz kje

Boleh beli sikit2 😊 beli yg penting je sbb baby cepat membesar..

Saya beli dlm 5 bulan mcm tu.. Beli yg universal color..

Sebelum 7 bulan sis, takut lahir pramatang. 🙈