Mommy2 beli barang baby start berapa bulan ye?

Start beli barang² baby

25 Các câu trả lời

Sy 15 weeks dah tahu gender baby, terus beli dah continuously 😂 Now 22 weeks, wardobe baby pun dah siap, barang2 pun siap susun dah hahahaha almost everyday ada je brg sampai 😜 Physical shopping pun sy buat especially utk betul2 rasa quality material such as swaddle, baby towel, newborn attires mmg sy agak particular on the material quality. Stroller, babycot pun sy siap survey dah masa 18 weeks like that. Sbb nak tahu which one paling sedap dan selesa. But stroller & babycot sy nak beli on week 30 mcm tu sbb nak siapkan nursery room baby dulu 😍

5bulan dah start Beli sikit sikit.. smpai la 9 Bulan masih membeli.. sye Beli semua online... cume miss out plastic letak Susu dengan collector Susu...sebab sye pun lepas bersalin Baru Tahu kalau kite pam Susu atau bg baby Susu.susu sebelah ikut menitik.... mse Ni sye dh bersalin baby warderd seminggu... nak pam Susu..terpaksa Beli kat pharmacy .. kalau Tahu AWAL tentang Ni beli online lebih murah...

start 5 bulan sebab kitanya tak mampu nak beli semua sekali jalan so beli je sikit sikit . now dah 31 weeks 90 percent barang baby dah siap and siap packing lagi 😆 . kitonya firtsmom prepare awal tak kalut tinggal barang mummy je belum prepare

Saya beli masa 6-7 bulan. Sementara menunggu sampai 6 bulan tu saya survey siap-siap dan buat checklist barang untuk dibeli sekali dengan anggaran harga supaya boleh ketepikan wang untuk beli barang nanti.

Masa tau gender baby dah start beli.. Scan 17w dah tau gender tp tak puas hati.. scan repeat 21w dah kompom terus beli sikit2.. sehingga skrg dh penuh kabinet baby.. tinggal barang2 mak dia jer lg...

ada kawan bagi tips, untuk scan akhir 7 bulan utk tgk panjang baby...supaya dpt agak pakai baju NB lama ke tak, atau baby panjang...saya pun nak implement ni in sha Allah, 28w dah minggu ni

klaw anak 1st beli awal sikit dlm 5bulan gitu sikit2 takot ada yg terlupa..mcm sy anak ke2 dah buat relax je sbb xbyak brang dah nk kena beli..

saya beli lepas tahu gender biasa 16w ++ kalau boy dah nampak. tapi 2nd baby 20w tak tunjuk² lagi. jadi kalut la mak dia ,😂

saya dah preggy 17week . tapi belum beli apa apa lagi . jarak 7tahun . next month baru nak start la beli sikit sikit 😅