5bulan pregnant

Hi . Berapa bulan kita boleh beli barang utk persediaan barang baby yaa ? #firstmom

7 Các câu trả lời

Sy pun dh 5 bln (21 weeks).. X prepare apa2 lg.. Dh survey kt shopee n add to cart tgal nak checkout je lg.. Sy nye high risk pregnancy sbb tu tkut nak beli awal. 1st pregnancy dlu trberanak masa 20 weeks jd skrg msh dlm pmntauan specialist kt gh till 26-28 weeks..lps fasa tu kot baru sy mula beli. Semoga dpermudahkan urusan kta smua.

Sy da beli awal2, dari semester 1, tp yg basic la.. setiap bulan 1 item.. sebab klau beli smua skali gus sy rsa berat.. so beli pelan2.. sy rsa best scroll2 tgok2 brg2 baby beli pelan2.. hehe..klau pn da beli baju baby awal yg unisex sy skrg da cuci awal kemas awal2 so nti tak kalut sgt.. sbb skrg mudah je penat.. hwhe

2y trước

Betuii . Kalau tgok tt lagi rasa nak belii semuaaaa barang baby walaupun taktau gender lagi 🤣🤣

Saya dah start beli baju sikit, and barang barang yang kecil. Tu pun tak larat jalan sampai bengkak kaki. Tapak kaki jangan cerita lah, sakit dia sampai tahap saya beli selipar adidas yang paling lembut. Yang macam stroller, car seat saya cari online je. Beli pun sikit sikit je. Saya pun firstmom jugak. 19weeks

2y trước

Plan awal macam tu. Tapi masa buat detail scan dah nampak jantina, tu terus beli. Lagipun baju tak beli banyak. Warna putih je lebih. Ada hijau dengan biru. Tu pun beli satu satu je. Risau jugak beli barang baby boy keluarnya gegirl hahaha

depends sis. ade yg suke settle awal sebab hujung2 lg tk larat nak cari brg. mcm sy 4 bulan da start cari brg sikit2. target sy sebulan sblum due complete dah. baju2 bole beli pas confirm gender baby. bole je beli unisex tp lg excited klu dpt beli yg mmg kene ngan gender baby.

2y trước

welcomee

Depends pada u. Ada yg beli last nanti sebab sekali jalan je. Ada yg beli awal so boleh beli sikit-sikit takyah kumpul duit. Ada yang risau tak larat jalan nanti tri-3 beli awal.

sya dh settle kn barang2 baby. sya bru 5 bulan jgk. ade sikit2 belum lg. seperti besin mandi baby, ampaian jemur baju baby, tilam baby.

Saya da start beli brg ibu je . Blm baby lagi . Brg ibu pun da 5 😅