Due 28/04/2024

Hi belum ada tanda bersalin lagi. Lagi empat hari due 😢 kita pulak ada gdm.. camna nk bagi bukaan jalan berbuka? Dah mcm2 buat kerap jalan, senaman, jalan itik.. mommies semua help.. tak nak nanti p serah diri sebab doc dah bagi tarikh awal sehari due..#bantusharing

22 Các câu trả lời

sy share pglaman.. sy pn gdm on dc.. 20 Julai 2023 sy monolog dgn Allah yg sy dh ready nk bersalin. Kemudian bgtau suami, sy dh ready nk bsalin smbil usap area rahim/perut bgtau kt anak 'syg ibu, ibu dh ready okay' . ptutkena serah 29/7..alhamdulillah esoknya beranak (21/7). pgi 21/7 pgi KkIA nurse ckp kenapa perut tinggi... mcm lmbt lg je.. then sy ni utk anak pertama.. org ckp lambat la apa kan.. sy x amik port pn.. dlmht sy spjg pregnant sy xfikir lgsg psl contraction (sbb xtau sakit mcm mana) dan sy xamik port org ckp lmbt bsalin utk first baby... sy wfh.. byk duduk je..smpai abg kndung ckp ' ko ni byk duduk je kan.. gerak la sikit'... xsgka Allah izinkan 21min je dlm LR... skitmsa kul 7pm, beranak 1121pm hr yg sama.. syukur. moralnya... xyah pk apa org kata.. try la bisik2, usap perut..

4t trước

@anon 1 kan..true2..kena sntiasa sgka baik, ckp baik2, doa baik2...Allah akan bg apa yg kita selalu sbutkan @anon 2 tak apa, yg penting slmt bsalin dh🙂🤲 bila nk anak no 2, tringat contraction hahaha..tunggu sat😅