Due 28/04/2024

Hi belum ada tanda bersalin lagi. Lagi empat hari due 😢 kita pulak ada gdm.. camna nk bagi bukaan jalan berbuka? Dah mcm2 buat kerap jalan, senaman, jalan itik.. mommies semua help.. tak nak nanti p serah diri sebab doc dah bagi tarikh awal sehari due..#bantusharing

22 Các câu trả lời

relax, buat benda2 yg buat kita happy. banyakkan manja2 dengan suami. semua tu akan bantu kita release hormon happy, oxytocin, hormon utama yg akan rangsang contraction rahim & buat kita bersalin.

sama due kite sis..sabtu lepas baby saya mengeras..saya pergi hspital..check jalan baru 1cm..balik rumah dulu..sampai harini masih tak sakit lagi 😭😭..anak ke6 dah ni

saya macam tu jugak sis..xde pembukaan nak bersalin..still 1 cm..lepastu masuk baloon..dah 3 cm..lepastu doktor yang pecahkan air ketuban saya sebab dah ada najis

gdm on diet ke sis? klo gdm lain rasanya 38week dr da soh warded da. try pujuk2 bby bg kerjasama. saya doakan sis dipermudahkan urusan bersalin. aamin

Jgn stress duk fkir, santai je. Byk berzikir, jgn lupa byk exercise kumpul tenaga. Lepas due kalu takde tanda lg baru laa tye nurse mcm mne suggestion

Thankyou semua mommies atas nasihat & bagi perjelasan & berpegelaman semua ❤️ semoga semuanya baik baik dan berjalan dengan lancar dan sempurna.

kerap bersama sis, ade yg kata masa bersama tu buat agk ganas maaf lah klau rasa mcm tak senonoh kan tp itu lah yg sy pernah dngar/terbaca

jangan fikir sngt santai ja tkot stress.insyallah smpai masa dia akan kluar.smga dipermdhkan urusan ibu n bby

sma la tarikh due kte.. tp smpi skrg blm ad tanda.. doktor ad bgtaw law blm bersalin gak 4/5 nnt serah dr..

zumba sis.. kerapkan bersama ayang 😂