Bukaan 1cm

Hi mommies, nk tye kalo bukaan baru 1cm ambil mase brape lame ye nk bersalin. Saye 38weeks3days hari rabu check up bukaan 1cm niy dah hari jumaat still xde tanda nk bersalin. Mcm2 senaman dah buat, berjalan, mencangkung dll. Ade xtips nk cpt bukaan or mmg ambil mase lame ye? .. #seriusnanya #pleasehelp

2 Các câu trả lời

Tak sama tu sis. kadang ada je yg cepat,kadang ada yg tunggu seminggu baru bukaan bertambah. kalau saya anak pertama dtg hosp sebab leaking ketuban. sampai hosp dah 8cm dan terus bersalin. Anak kedua pula dtg hosp sakit perut dr pinggang ke depan dgn kerap. bila nurse seluk bukaan 2cm. masa tu dlm pukul 9.20mlm. tengah malam kontraksi makin kerap,sy pecah ketuban pukul 1pagi. pukul 1.29 pagi sy bersalin. esoknya discharge jam 8.30pagi. 30w ke atas saya rajin bergerak,buat kerja rumah. berus kain,sental lantai bilik mandi dlm keadaan mencangkung. lepas tu kena rajin² bersama suami. setiap hari pun tak apa,sebab boleh cepatkan bukaan serviks. ni fakta ya. anak pertama sy bersalin 39w,anak kedua 38w ngam².

2y trước

Itu la saye pn da wat mcm2 keje umah, bersenam, bjln2.. Bkn ape tkut overdue.. Tq infonye ye

Sama lah sis… Saya pun 4 hari lepas check bukaan 1cm. Ni takde tanda pape lagi😅 Asyik kena contraction palsu je…

2y trước

Itu la bby sronok sgt dok dlm xnk kluar lg..