18 minggu

Assalamualaikum nak tnya , normal ke 18 minggu masih xrasa apa2 pergerakan ? Kalau mengandung anak kedua 18 minggu dh rasa pergerakan .

90 Các câu trả lời

kdg tgk jugak sis. kalau baby sihat okla tu. sy ni kali ni mmg since w16 da rasa. now w18 aktif smpi x tdo malam. siang dia slow sikit. ank pertama rasa dkt w20 ank ke dua pn dlm w17,18 da rasa.

sye pregnant anak ketiga 18week jgk pun blm rasa pergerakkan yg kuat tu. baru rasa mcm geli2 halus je.. kdg rse mcm ada rerama dlm perut 😂 sye think positive je... aslkn baby takda mslh alhamdulillah 👍

saye pon 18mgu..ank sulong...x rase ape² lagi..bmbg jgk..huhu

Sy 18w2d semalam start rsa gerakan bby.. Wktu subuh tu terkejut jugak.. Sebab anak pertama dulu 20w bru dpt rsa prgerakan..

2y trước

Haah wak rasa aktif kan

sebelum ni ada rasa mengeras waktu pagi. dan nak bangun pun susah. tapi tiba tiba harini tak rasa keras dan tidur senang lunjur kaki (sebelum ni tak boleh). ada apa apa yang tak normal ke ya?

Sy 18weeks jg.. kdg confuse bby tendang ke apa.. kdg rse mcm ombak.. tp sekjp je klo tekan2 smbil bring mlm akan rse sekjp lepstu tkde dah.. baby ke tu? Tak ada pengalaman anak pertama..

dcter pnh bgth sy,klu kulit tebal mgkin kita xrasa sgt pegerakan bayi,klu kulit nipis mgkin cpt kita rasa mcm sy kulit tebal kadang rasa denyut kadang xde langsung😊

Sy 18 week skrg. Tapi msh xdpt rsa gerakn juga. Tpi pnh tnya doktor smsa rwatan, dia kta xde ape tu... Sbb stiap baby xsma and ikut ktebalan kulit perut masing2

sya kurus kulit nipis...mmng rsa dya tendang klaw lpas mkn...nmpk timbul2 berdenyut...klaw puasa dya kurang gerak...klaw mkn...auto aktif btul...rsa sngt..

bgantung pada ibu kot sis ad yg dh bole rasa ad yg blom mcm sy dh 18w ni dh rasa tp gerakan lembut la xkuat mne tp bole terasa skit2 ad gerakan kt dlm☺️