18 w normal ke xrasa pergerakan lgi

Assalamualaikum ..sya nk tnya..sya dah 18w tpi perut xnmpak sgt n xrasa lagi baby brgerak..normal ke mcm tu..sbb risau jgk tngok org lain perut dah besar n dpt rasa baby brgerak..tq..

1 Trả lời

waalaikumsalam. baby mula bergerak seawal 17w, itu pun rasa macam buih buih sahaja yg bergerak dalam rahim. masuk 24w keatas dah boleh mula rasa kicking/gerakan yg lebih kuat dan jelas. size perut berbeza setiap orang. saya masa t3 pun orang kata tak nampak perut. tapi baby membesar ikut perkembangan yg sepatutnya. jadi takde masalah pun size perut tu

6mo trước

Ouww..ok2..terima kasih share..