PERGERAKAN BAYI

nak tnya normal ke 18-19w kdg² rasa denyut bby kdg² tk rasa . risau pulk jadi nya

8 Các câu trả lời

Kalau saya selalu amalkan cakap dgn baby . Berborak dgn dia , cerita mcm2 lah . Dia faham bila ibu dia tgh cakap . Kdg tu saya x rasa pun dia gerak tapi bila saya panggil dia mcm cth “kalau dah bangun , tendang je mama ok” pastu nanti dia tendang ☺️

Normal. Kadang gerakan atau tendangan dia kuat. Kadang dia gerak tapi slow, kulit kita tebal atau frst pregnancy mmg jarang nak rasa2 gerak below 6 months. InsyaAllah semua okay. Cakap2 selalu ngan baby. Nanti dia ketis2 perut u 😇😇😇

Hi mommies.. sy skrg 19w.. mula2 rase bby kick masa 17w tp skali ja.. bila dah 19w bru rase byk kali dia kick lagi2 lepas mkn.. kdg2 kne letak tgn lama dkt perut.. rase cam benda gerak, halus je.. xkuat.. ank 1st jugak..

saya 20weeks pun xrasa lagi tendang2 bby,baru just jentik2 pastu gerak2 manja..maybe perut bnyk lemak kot😂

2t trước

smalah mcm sa sis..sa pn bgtu...dia jntik2 saja..21 week..lgipn prt byk lemak..mhu cri jntung bby pn ssh🤭🤭pndai hilang2.

sy 20week mcm xrse lg..eh tp xtahu mcm mne rse tendang tu.. ank 1st xde lg pngalaman..

saya 21w belum rasa jgk.. baby 1st, tak tahu mcm mana rasanya pergerakan baby

normal. sbb bby kecik. ruang besar. dia boleh pusing2 ikut suka

saya 21w belum rasa apa lagi