minum air gula

Assalamualaikum mommy2.. Nak tanye.. Sbb ap ye sbnarnye kita kna minum air gula.. First Pregnancy.. 13weeks ..Org bnyk ckp knp awl sgt minum air gula.. Sy pun trfikir jugak knp ye..

32 Các câu trả lời

Saya pon first minum air gula masa awal pregnant. Second masa 20w macam tu kalau tak silap. Macam saya sebab family background, arwah ayah , ibu dan adik ada kencing manis. Alhamdulillah, dah dua kali minum result oke je. Mungkin saya akan ada kali yang ketiga minum air gula, bertabahlah 😅🤪

Mgkn sbb puan ada family history minum air gula. Air gula utk check puan kencing manis atau x. Byk risiko if kencing manis / gdm semasa hamil. Blh google/cari artikel professional tauliah kedoktoran utk tgk kesan gdm semasa pregnancy.

Haa..nurse ckp kna mnum air gula tu bile..tgok dlu pda fktor kturunan @ umur... Sbb dorg tnye dlu bab keturunan..klaw ok..bru tgok umur kte... Smping tu tgok gk gula dlm drh... Klaw ok sume..lewat dorg bg mnum air gula...

baru pegi KK smlm, sye dan family sye takde kencing manis, tapi d sbbkan berat badan naik mendadak katanya bulan 2 49.9kg bila check bulan 3 52.2kg terus kena marah dan kena minum air gula dan amik darah 😩

Minum air gula nie ade sebab, seeloknya minum..untk kesihatan bby juga,kadang2 sejarah keluarga tk dek masalah kncing manis tapi bila ngandung pembawakan budk tu yg menyebabkan kite ade semua benda Tu,

Sy pon minum awal week16... misi ckp atas faktor usia... skrg hamil umo 25thn wajib minum air gula.. mgkn faktor pemakanan org zaman skrg... minum je sis demi baby... at least kte tahu tahap kstn diri kte...

4y trước

Sy xminum air gula lagi.. Tp umur sy dh lebih drp 25.. Doc cuma check air kencing je.. Kt ctu dia pun bleh check glucose..

sy 12w daa minum gulaa , xda sejarah appon . tpi mmg dgr2 kata skrg ni ibu hamil diwajibkn minum gula awal .. ok jugak rasanya kot , rasa mmg teruk tapi untuk kesihatan kena ikutkn juga . hihi

sy pun 13 weeks minum.. nurse tengok bacaan bmi kita sis.. masa buka buku pink.. kalau bacaan tak ok, contoh nya berat tak seimbang dengan ketinggian kita.. memang akan suruh minum air gula

Nk tahu sama ada ibu tu ada k/manis atau x semasa mgndung tu sbb kne mnum air gula.sy pn 12-13w mcm tu dah kne mnum air gula ,awl kne minum mkin sbb sejarah family ada kncing manis.

Ikot tmpt jugak. Mcm kk tmpt sy dah 19 week belum minum air gula lg. Nurse kata dlm 28 week. Tapi in case berat naik mendadak, kena minum jugak air gula gamaknya.