Minum air gula

Assalamualaikum ..nak tanya ..ada ke mommy2 dlm ny kena minum air gula 2 kali ? Knp ye ?

38 Các câu trả lời

sy pn 2x sb umur dh > 25thn.1 lg doc akn request minum air gula 2x sb bb kita naik byk sgt msa pregnant nie.mcm sy.ari tu nurse ckp naik smpai 3kg.(sbnrnya xde kenaikan bb yg byk pn tp more pd ralat bacaan alat penimbang.alat penimbang kk tu rosak tp nurse xnk percaya).xpsl² kne minum 2x.dh 2mggunlps minum air gula.dtg check up lg.br nurse mntk maaf.ckp ari tu mmg betul alat penimbang kt kk tu rosak.hahaha.xpsl² kita jd mangsa..lawak je.time tu rs nk tumbuk je muka nurse tu.

saya kawen umur 20 pin dh minum air gulee , alhmdulilah tk sangkut gdm ke ape ape , skli je minum hehe , mungkin ade org minum dua kali sbb ade sjarah sbb kak misi penah tnye ade sjarah fmily tk ade kencing manis saya ckp mmg tkde klau ade kak misi bg air gule skli next week bg lagi tp alhmdulilah tkde sangkut gdm

Saya umur 30an, baru minum sekali and tak sangkut. Tiada sejarah keluarga. Sekarang kandungan dah 7 bulan lebih still belum minum yang kali kedua sebab misi cakap saya tak ada masalah or kenaikan berat badan. Memang tiap2 appointment berat naik sikit je. Saya pun masih menunggu bila nak minum kali kedua ni 😆

skrg air gula dh wajib utk ibu 25 tahun keatas.. sy kena 16w.. kalau nk ikutkan result sy cantik je.. tapi lain doktor lain ragam.. doc sebelum ni siap ckp dah x perlu minum kali ke 2.. mgu ke 32, doc lain suruh sy minum sekali lg.. nasib result cantik padahal sy tak puasa pun.. melantak mcm biasa..

2y trước

bukan nk bangga.. sy minum 1 botol air coke besar pun paras gula tetap bawah 5.. sebelum minum bawah 4. sblum preggy byk kali nk pitam sbb kurang gula dlm badan.. padahal mkn tak pantang pun.. sampai doc pesan kena selalu stanby gula² dlm beg.. sbb tu preg bila doc suruh minum air gula pun sy x pantang. sbb sy tahu tubuh badan sy mcm mana..

Kdg2 minum air gula sbb berat naik over,takut ada detect kncing manis sma tggi darah.sy da kena 2 kali minum air gula.1st sbb sy tiba2 over berat,ke 2 darah sy terlalu rendah😂..lepas minum air gula jgn lupa minum air kosong,sbb air gula tu manis 😂

Saya minum 2x, saya tnya nurse, nurse kata sbb sjrh klrga ada kncing mnis.. Yg 1st saya t'lepas, yg ke2 sangkut pula.. 😅😅 Klau dah sangkut GDM t'pksa 2 minggu skli kena p klinik cek BSP..

2y trước

ha betul.. sy buat bsp kt rumah je sbb ada alatnya. esoknya bawa result je tunjuk kt nurse

Sy minum 2kali, 1st 12weeks ..kali ke2 28weeks. sbb sy de sejarah keluarga yg de penyakit kencing manis. Tapi luckly sy tk sangkut gula😍

waalaikumusalam ya saya pun kena minum 2 kli juga kalau minum Kali pertama tak sangkut misi suruh minum plk 28 week tu nak tngk sama ada lekat ka tak kencing Manis.

biasanya kalau usia ibu 25thn ke atas dan pregnant 1st baby mmg kena minum air gula 2 kali.. wlupun xde sejarah fmly.. tpi prgnant yg seterusnya sekali je...

ikut nurse dan doktor tu jgk sis..mcm sy nanti 28 weeks baru sekali minum air gula..tak tahu lh kalau lepas dr 28weeks nanti ada minum lagi ker tak😂😂