minum air gula

Assalamualaikum mommy2.. Nak tanye.. Sbb ap ye sbnarnye kita kna minum air gula.. First Pregnancy.. 13weeks ..Org bnyk ckp knp awl sgt minum air gula.. Sy pun trfikir jugak knp ye..

32 Các câu trả lời

Saya 8weeks dah minum air gula. Sebab mak ada kencing manis dan berat saya berlebihan. Alhamdulillah xsangkut. Moga minum kali kedua pun okay jugak xsangkut.

Saya dah 24 week xda lagi nurse syorkan minum air gula...tgok laa nanti bila dia akan suruh minum air gula...lain2 tempat kita berklinik berbeza x sama

16w hari tu pun sy dah kena mnum ait gula sbb umur dah atas 25thn..ada baiknya mnum gula awal, dpt detect awal..so dpt la kita berjaga2 kn 😉

1-mgkin sis ada parents yang ada kencing mnis 2-sis punya berat badan naik mendadak 3-25tahun ke atas mmg da diwajibkn mnum air gula

Saya mcm pernah dgr drp pengalaman orang, dia kata kalau yang pregnant umur 24 ke bawah ni tk kena minum air gula . Tu salah satu sebab dia .

Antara faktor kena minum air gula based apa yg nurse inform 1. Umur ibu 2. BML ibu 3. Sejarah Keluarga Antara nye lah. Klu salah maaf ye

4y trước

Sye minum air gula aritu mse kandungan 20w

Saya lgi 2minggu kena minom air gula, gara2 hb low punya pasal terus kena buad appoitment minom air gula sekali 🤷🏻 #now21minggu

Benci betul minum air gula. Lepas minum mesti pening. Balik umah tido pastu datang balik semata-mata nak amek darah semula.

Saya pun kena minum 2x sebb ada family history , tp alhamdulillah lepas minum air gula result saya okey2 saje hehehe

1st sbb history kluarga. Kalau tkde history, dia akan tengok bmi kite, kalau berat bdn sgt mmg org akan cek