Minta pendapat

Assalammualaikum saya nak tanya, bile waktu sesuai untuk check pregnancy test? sbb ikotkan saya dah 5 hari lewat datang bulan. semalam saya ada check, tapi 1 line je.

6 Các câu trả lời

sya period x teratur... bln 1 hritu jenuh jgk menunggu x period2... sbb da biasa period lambat... pstu rsa mcm lain mcm lambtnye ni da sbulan sengah x period... masa tu bru buat test.. tgk2 da 6weeks... 🤣 n skrg 15weeks dah... tgh layan alahan dri pagi smpai ptg... malam xde alahan... xdpt nk puasa lnsung...

Nanti check lg seminggu kalau belum period. Sebab dia bergantung pada level hcg u atau pun tgk period teratur ke tak. Ada org belum lewat dh test naik dah line. Ada org kena tunggu lewat seminggu. Check betul2 awal pagi lepas bangun tidur.

Sy haritu ank kedua sblm period dah naik double line terang.. sy xpuas hati sy cek semula sehari lewat period mmg terang line kedua.. semuanya bgantung pd kitaran period kot.. semoga dpermudahkan urusan awk ye.. harap2 ada rzki..

sy cek upt masa delay 5 hari ..naik double line..cuma awal lg jd dia kurg terang lah ..selang smnggu sy test lg bru terang

selagi belum turun darah, check je tiap minggu atau selang beberapa hari.

tunggu seminggu lewat if period teratur