Jerawat Badan.

Assalam mommies, kalau mengandung mmg akan tumbuh jerawat bdn ke? Semakin hri semakin byk. Sesiapa pernah mengalami? Tahu cara utk hilangkan jerawat badan?

40 Các câu trả lời

Saya baru ni naik seketul jerawat Dari awal pregnant feeling sangat kulit licin,lembut . Ini naik jerawat kat dahi bersepah. Hormon 😌

sya awl preggy bnyk jrwat kecik2 keluar kt blkang bdan,tp msuk 4bln smpai skrg dh 8bln hilang dh jrwat semua tu bekas2 jrwat pun xdak...

itu hormon berubah akibat mengandung.Kerap tukar baju jika bepeluh sis.Dan mandi sentiasa biar kulit segar.Minum bnyak ai suam.😊

Sya pun ada jerawt kt blkang bdan stiap mlm gtal kt blakg badn, jmpa doctr bgi ubat spu.doctr kta hormon org prgnant

Sy penah alami. 1st trimester. Pnuh badan blkg. Dia punya gatal rasa nk garu pki berus. Masuk 2nd trimester ilang sndiri

Sama... banyak sampai ke leher. Tanya misi dkt kk dia cakap normal perubahan hormon.. nanti dah bsalin akan hilang...

Ingatkn saya sorang je mcm tu.. Hehe.. Saya pun sama jga.. Saya tak tahu mcm mna nak hilangkn jrawat dekat bdn..

Tgh mengalami. 1st trimester & 3rd trimester. Mmg x dpt hilangkan sis. Hrp2 lps bersalin akan hilang spenuhnya

sy msa prggy naik biji2 dan kawasan leher jd hitam. tp lpas hbis pantang smua dh hilang. hormon ibu2 mgndung.

Aah ade. Sye ade.. Tp sye x garu n x sntuh. Cuma mndi tu sye spu sbun bnyk2 kt bdn.. Alhamdulillah dh ok dah