Jerawat Badan.

Assalam mommies, kalau mengandung mmg akan tumbuh jerawat bdn ke? Semakin hri semakin byk. Sesiapa pernah mengalami? Tahu cara utk hilangkan jerawat badan?

40 Các câu trả lời

Waalaikumsalam. Ada sis, saya lah tu salah sorang nya. Jerawat kat badan belakang, sebelum delay period pon memang da syak pregnant, sebb asal pregnant belakang badan mesti tumbuh jerawat. Sekarang ni naik kat perut pulk. Huhuh

Sy pown naik jerawat batu.. bnyk sngt smpai ramai orng tgur.. tak pkai produk ap² pown.. tp naik terok.. rupanya bru thu masa pregnant.. setengah orng muka naik jerawat.. kdng ada kdng² dia hilang.

5y trước

sama la, jerawat bersuka ria naik kt muka ngn bdn

Tu masa pmbawaan budak sj kli sis..sbb sblm sa mngndung jerawat sa sana sini timbul .skli ada isi..punya halus muka sa lol..smpi my mum yg selalu kondem muka sa puji sa hahahhh..

Sis APA kata sis try guna sabun detol yg buku tu yang warna hijau coz sy pun prnah Ada jerawat Kat blkg rasa sakit sangat tp lepas dah guna semakin hari sembuh

Saya awal pregnant naik lepas tu saya ada beli sabun , nama dia sabun pantang . Saya guna , jerawat stop naik . Tapi lepas bersalin baru jerawat ni hilang sepenuhnya

Sy masa preggy kulit semua jd kering. Kulit jd gelap. Senang dpt gatal2. Tp lps dah bersalin now dah kembali normal. Yg best berat badan pun turun jd slim.. 😊

5y trước

Anak sy boboy.

Pembawakkan ni sis.. Same mcm sya mule² kluar dkat leher trun ke dada, msuk 2nd trmster kluar dkt blkg bdn pulk.. Muke pun kusam je.. Scan baby boy ..

Wasalam. Saya pun naik jerawat banyak tapi dekat muka. Hormon ibu mengandung sis. Kena sabar je boleh 😂 Orang kata lepas bersalin nanti elok sendiri

Hihi mmg tu.. sy pn mcm tu dlu anak 1st.. lps branak baru hilang 😅 now 2nd pregnant.. ada balik.. xpa la.. nnt hilang la tu lps branak yer..

Sy xde kt badan. Kt muka bnyk tumbuh..Sbelum mengandung satu pn payah tumbuh.. Nk pkai skincare risau plk bahan2 dlm skincare tu effect baby.