Keguguran

Asalamulaikum & salam sejahtera 2 minggu yang lepas saya test pregnancy Saya mengandung 6 minggu,saya happy ada tengok jantung dia, berdegup Tapi pada 4/10, Saya gugur keluar ketulan daging yang besar terus saya pergi kecemasan, terus pergi buat d&g, sakit dia hanya Allah je yang tahu, dan waktu doktor buat cuci dia cakap kandungan saya bukan 8 minggu, saya pun dah krik2 sedangkan diawong yang bgthu, doktor pun tak bagitahu kenapa kandungan saya boleh gugur Kesedihan saya tak boleh tutup lepas buat D&G , Saya menanti 8 tahun , sudah 3 kali gugur, cuma kali ini sedih sebab saya sendiri tahu saya mengandung, sedangkan lagi 2 tak tahu saya mengandung luar rahim, Tolong doakan saya kuat dan dapat rezeki zuriat lagi

10 Các câu trả lời

semoga puan dan suami tabah. insyaAllah ada pelangi di sebalik hujan. ada rezeki yg lebih baik kemudian hari. selalunya kalau keguguran trimester pertama disebabkan 'coding' baby salah. anomaly. mgkn chromosome atau gene tak sempurna maka baby tak boleh progress dan gugur semula jadi. puan rehat 2 minggu kemudian boleh usaha semula. semoga ada rezeki yg baik² utk puan dan kita semua, inshaAllah...

Semoga awak diberikan rezeki lagi k lepas ni.. Jgn putus asa..kuatkan semangat.. Percaya pada allah setiap yg dia lakukan ade sbbnye.. Kita kat sni semua doakan awak dikurniakan rezeki cahaya mata xlama lagi..amin Insyallah..

hye sis.. hrp sis bsbr ye.. sbaik2 perncng dlm hdup kita adalah allah, jd sbr la bnyk2 n fkir yg baik2.. strt dr bpntg ni amalkn acid folic.. insyaallah sy doakn rzki ank akn cpt dtg pd sis.. amin.. doa n yakin ye 😘

semoga awak kuat dan x berputus asa. semoga ada rezeki zuriat utk awak dan suami. saya sekarang mngandung kali ke2 lepas keguguran bulan 4. saya dan suami tunggu zuriat prtama kami ni 5 tahun. doakan saya dan kandungan ye

4y trước

tahniah semoga ada rezeki saya akan datang, jaga diri baik & jaga kandungan,

Waalaikumussalam, saya doakan semoga sis dikurniakan ketabahan dan dipermudahkan segala urusan. Semoga ada rezeki lagi untuk menimang cahaya mata. Aamiin 🤲🏻

Makan dusphaton untuk kuatkan rahim. Tp boleh tanya doc dulu blh x amik pil tu. semoga ada rezeki utk sis mengandung ❤️

Semoga urusan sis dipermudahkan ye. Semoga ada rezeki utk kita menimang cahaya mata. Aamiin.

semoga Allah SWT permudahkan semua urusan awk Aamiin

amin smoga d prmudhkn

be strong