suka hati je nak bg makanan dekat baby .

anak sy baru 2 bulan .. sy ni risauu jee kalau pergi ruma mak mertua .. bukan apaa . sy happy jee seronok je diaorg layan ank sy elok .. cuma tu laaa .. suka2 jee bg anak sy makan . mcm smlm kat ruma mak mertua ada durian . dia suruh suami sy bg anak sy rase . nasib laaa suami sy tak bg .. sy besar kan mata dekat suami . tandanya tak setuju .. lepas tu byk kali suruh bg air kosong . sy terus ckp .. nurse dengan doctor tak bg .. teruss diaaa tak tanya da .. tp masih suruh suami bg .

50 Các câu trả lời

Benda2 bacaan ilmiah terutama apa yg baby sebelum 6 bulan perlukan tu sis share je banyak2 kat whatsapp suami atu tag la banyak2 kat suami. Kita bukan apa kadang suami ni memang ikut je apa mak suruh. Tapi kalau dia aware berkenaan parenting nk dia akan tau apa yg boleh x tak boleh. Saya macam tu la sampai dia annoying. Tapi saya cakap 3 minit utk bacaan pun ckup nak tau info yg dikongsi. Sebab kita nk besarkan anak zuriat ni sama2..bukan pada sebelah pihak je. Jadi minta dia pun ambil tau..

2y trước

Bukan tegur..cuma dia pun kena bg kerjasama..support kita dengan xikutkan kata2 atau ajaran yg salah. Sbb tu dia pun kna tau apa yg boleh & apa yg xbole. Bukan mak kata bg air..lurus je g amik air bg ke anak. Sekurang2 nga ambil tau bnda2 yg basic.