baby 3bulan

anak korang umur 3bln dah pandai buat apa cuba lah share. ank sy umur 3bln lebih dia suka sangat senyum pastu suka buat suara excited jerit ii dia tapi wnk sy tk pernah keluar suara ketawa yg mengekek tuu,agak ii normal tak maklum lh sy baru first baby , pastu dia kalau meniarap paling tak pon 10minit jee( buat banyak kali ph sehari tu) kalau lama dari 10minit tu mmng dia akan nangis . tapi benda paling dia suka ddk tapi nk kena sy support dia lh leher dgn tulang blkng dia pandai seimbangkan. so sy nk tanya umur 3bln lebih nk masuk 4bln bila kita perlu risau bab perkembangan nii?

2 Các câu trả lời

Jgn fikir sgt sis nnt akan risau yg tak perlu lepastu asyik paksa baby buat kemahiran yg dia tak perlu pandai lg.ok je tu. 10 min tu lama tau utk baby meniarap. Baby sy tak suka pn selalunya seminit dua je. Duduk pn masik terlalu awal sis, sgt awal. Biasanya 6-7 bulan. Kesian dia sis.

7mo trước

sy tk biarkn dia ddk sendiri awak sy yg support dia , dia ddk kt reba sy pstu tangan sy pegang perut dia supaya tk jatuh nurse pon kata ok jee 3bln lebih bagi dia ddk janji kita yg kena support and monitor

anak saya yg ke 3 ni..3bulan stgah da pandai meniarap sendiri ^^, agk cepat berbnding kakak2 dia. mgkin sbb buat tummy time dll exercise, masa kakak2 dia dulu sy xbuat

7mo trước

wahhh kuat gak dia lama tk dia meniarap