peragai busuk hati and suka jugde org

just nk meluah kita nii elok jee berckp benda yg baik ii tapi tu lh ada je peragai busuk hati dia nk sakitkan hati kita. saya tk minum susu formula ibu mengandung terus dia kata ehh kena minum nanti susu badan tkde. lagi satu sy mmng tk blh telan susu tepung sy rasa loya. doc pon tk sarankan minum susu formula ibu mengandung sbb sy ada gdm. tapi sy minum susu kotak. pastu ank org lain pakai buai sebok dok mengata itu ini. dia tk suka org kata pasal dia atau ank dia tapi mulut dia sebok terpaling bijak ngata ank org pastu jugde org. hb sy cantik tk pernah drop dia busuk hati blh dia kata “mmng lh cantik ddk rumah” mcm hina sgt surirumah niii. pasni mmng mls dh nk jumpa org mcm nii kang nanti bila sy dh lahir ank sy plk dia jugde. sy nii tahan sabar jeee dia dok ngata ii perut sy kecik mesti baby kecik lh,hb cantik sbb ddk rumah lh,tk minum susu formula nanti tkde susu lh pebenda semua. suami yg dgr dia kata gitu pon sakit hati. mentang ii beranak dulu konon terpaling tahu semua benda. terpaling mak paling bagus lh tuuu. sabar jeeee lh org mcm niii nk kongsi tips tuuu sy tk kesah tapi dgr cara borak terpaling bijak dia tuuu sy dh tahu tuu bkn tips tuu nk judge org😂

4 Các câu trả lời

haha kan sis. kita tahu la nak bezakan orang bagi tips dengan judge ni. tu kadang tak faham, terpalingggg mak sangat. saya dari anak dalam perut sampai lah anak dah setahun, masih kena dgn orang yg sama sis. 🥹 saya tak salahkan dia sbg penyebab saya ada depression, dah ditakdir kan dapat sakit cmni. saya redha.. cuma kata kata yg dikeluarkan, masih teringat... kalau sis boleh jauhkan diri dari org camni, jauhkanlah. boleh effect mental health. buat bakal ibu, atau ibu 4,5,6 anak tak kesah lah sesiapa pun bercakap lah sebaiknya. jaga mulut, words cut deeper than a knives.

1y trước

masalahnya awak dia baru ank satu cuma tahun nii dia beranak dulu ank dia pon baru 2bln je awak. dia punya beria tuuu macam dh lama ada ank. tak kesah pon nk bagi tips tapi bila borak dgn dia nmpk melebih ii plk lps nii mmng tk lh nk jumpa

Ramai jugak rupanya orang macam ni 😂 saya pon dikelilingi orang macam ni. Lepas beranak better jangan bawak jumpa dia, masa pregnant pon dia judge macam2 nanti baby pon dia nak judge. Baby saya baru lahir dulu kecik 1.9kg je kulit of course jadi gelap, kaw2 kena judge. Time tu tengah pantang pulak mood memang swing teruk 😌 Orang macam ni kena buang jauh2 demi kesihatan mental kita ❤️

hahah..sabar je lah sis..lg 1 sy x suke bile owg tgk perut kite..lps 2 dia ckp ni mesti bby boy ni..ni mesti bby girl ni..tgk perut dh tahu dh..mcm mata dia blh scan smpai dlm pulak..🤣

1y trước

hahahah tu lh. lagi sakit hati bila dia ckp keciknya perut pastu tanya berat baby dlm kandungan pastu bezakan dgn dia ehhhh geram

ignore je org mcm ni. bukan dia tau pun struggle kita mcm mn.