blh ke pisahkan ank puting umur 2bulan?

blh ke pisahkan terus puting dgn ank umur 2bulan. skrng dia akan isap time tidur jeee (sbb saya jaga) kalau mak mertua jaga kalau blh nk bagi 24jam walaupun budak tuu tgh diam sy kalau blh mmng malas dah nk bagi puting. hati niii geram sgt apa yg sy tegur semua taknak terima,ank baru umur 2bln di suruhnya bagi air masak sy buat dang jeeee. nii ank isap puting pon sbb dia yg paksa. korang pernah tk pisahkan puting kosong dkt ank umur 2 bln nk masuk 3bln . sy tak kesah dia nk isap tapi time dia nk tidur jeee bila dah mamai cabut lh nii tak ank sy tk meragam pon dok paksa ii bagi sampai budak tu nangis,kadang dia nagis sbb nk tidur bkn nk puting ehh di sumbat nya puting pastu ajak borak. sy nk tidur kn ank pon dia tak bagi isap pas ii kt akk ipar sambung main. hmmmmm sy taknak ank sy ketagih isap puting😭

5 Các câu trả lời

awk isu puting , yg saya ni isu tidur enjut2 .. saya dgn suami ajar anak tepok je bila nk tidur , smpai dkt mak mertua berdiri siap berbuai berenjut bdk tu .. kdg2 anak melalak nk tidur saya nak kene diri enjut buai2 , last2 saya ckp dkt dorg anak saya nk tidur cukup sekadar tepok tkyh nk enjut2 buai2 , kang keluar pi mkn pi apment nk kene enjut2 dpn org tk kuasa aku .. pastu mlm2 lepas susu tukar pampers nak lelapkan balik nak kene enjut sumpah tak kuasa . sebok nak belikan buai pun saya tak bagi .

9mo trước

ank sy pon tidur dodoikan je kjp je tidur tapi tu lh bila pindah bln nii kena banyak sabar sikit. mak mertua kata kalau taknak penat tidurkn kat buai sy beli tapi baby taknak kalau tidur pon kjp jeee and sy mmng taknak guna biar lh stress masa umur newborn nii nanti 4bln lebih dia dah blh nk ajar tidur sendiri takyah dodoi kang pakai buai kita yg ssh nati nk bawak jln .baby nangis bkn main bagi kt kita bila baby tgh diam nk plk peluk cium😭

sy anak masuk 3 org dah.. sy mmg xkn ajar puting langsung pd diorg... awk pisah kan puting boleh aje tp tkt anak da biasa so akan ngamuk la...yg mak metua plak ne da napa.. jgn laaa brani2 bg air kosong.. bwk mak metua awk g tgk wad pediatrik baby... usus bocor la usus sempit la... mcm2 ada.. usus baby ne x matang slagi x msk 6 bulan...

kta ibu kpda bby,ikt ska kta sis jgn bgi org lain atur,mcm sy kak ipar sruh pakai bedak sy xbgi wlwpn dy ttp tuang smpai ke muka2 ltk geram jgk sy msa tu last tu da sy bgi dy pggng bby

kesian ny awk sis..sy phm prsan awk..sbb mertua sy pun mcm 2..mertua sy pun asik lah suruh bg puting kosong..sy ckp je sy x nk ajr puting..lps 2 puting sy sorok..

9mo trước

mak mertua mmng daripada ank sy baru plahir dipaksanya bagi puting sy dang je tak melawan pon. sy pon mmng taknak ajar pon puting tapi sejak umur dia 2bln lebih sy terpaksa bagi sbb nk tenang kn dia time tidur jee (dia masa tu meragam sbb pindah bln) sekali terbawak puting gi umah mertua hari ii dia dok paksa bdk tu isap walaupun tgh diam seronok tgk tv,sy plk mmng jenis lemah lembut so sy tegur cara baik tu pon dia mcm mls nk dgr yelh betul maybe sbb sy muda and baru ank pertama so dia je lh yg betul sbb ank dh ramai. skrng byk kot ilmu penjagaan baby kalau rasa sy tk betul blh kot tgk kt tiktok ke fb 💆🏻‍♀️

Boleh je. Sukati awak lerr..hehehe

9mo trước

tapi bila nk tido dia akan nangis hmmmm nyesalnya beli