dah 38 minggu tapi baby belum nak kluar lg...

Ada tak pertua or cara nak baby cepat lahir....dah tak larat sangt laa...,bawah kelangkang sakit sangat...susah betul nak berjalan.....

11 Các câu trả lời

Saya pulk percaya sgt dgn due dri kk ingt bby mmg akn kluar ikut due😅 .. Due saya 10hari sblum raya . sb percaya tu saya puasa lahh knon tnggu la seminggu sblum brsalin bru xpuasa hah amik kau msa last day saya nk puasa haritu jugk lah dia nk kluar .. Dgn puasa lagi dia kluar sblum brbuka 😅 hbis je brsalin menggigil kelaparan .. Msa dlm labour room pun xda tenaga 😅😅 tobat dah lepas ni klu due puasa mmg xnk puasa dah hahah saya kuat sangat berjalan2 hari2 jalan tu yg kluar sblum due kot

byakkan brjalan @ jalan itik ke sis @ bersma suami..ni.doc sndri yg bgtau sye.mse anak ke 2 artu..sye skrg pun 38 minggu tpi tak larat pulak nak buat smua tu😂😂😂😂...anak sye 3 org smua keluar 37 minggu bpe ari mcam tu....kali ni trlbih malas pulak nak ikut smua tu...

Sy dulu kene bersalin ontime.38w takde tanda lagi. G check tanya doktor boleh ke nak makan nenas sbb pnah baca nenas salah satu natural inducer. Doktor kata boleh je nak try sbb baby pun dah matang. Maghrib hrini makan, maghrib esok baby lahir 😂

5y trước

Tak ingat nenas ape makan tp masa tu ade sedara beli dr sarawak. Sy makan setengah biji kecil cicah garam. Makan lepas maghrib 20/9/17. 2 ptg 21/9/17 sy dah start contraction. Pukul 5 pergi hospital bukaan dah 4cm. 8mlm bukaan 9cm. 8.08mlm baby lahir. Alhamdulillah jalan cepat buka. Mybe nenas tu serasi dgn sy.

Sama lah, harini genap 38 minggu dah...sakit mcm senggugut tu ada..perut mngeras dan kdg² kram juga kelangkang ni klau mau jalan..tpi baby blm mau keluar lagi...hmmm sya pun mau petua ni..supaya cepat bersalin dah x sbr Hahahaha..1st bby..

saya pun sama..harini 38minggu 1hari..masih takda tanda lagi..sakit bawah perut ada, semasa jalan sekarang pun ada sakit sikit dah baby kerap mengeras..tapi masih takda tanda..nervous pula..samalah anak 1st

Sy pun sis dah 39weeks 5days masi belum ada tanda2 lg .. mcm2 suda buat tawaf mall.trun naik tangga buat squad ..masi blum ada tanda2 lg ...risau pulak tlebih hari

Sy pon da nk msok 38week... Sakit bwh kelangkang xpyh nk ckp.. Bwh perut lg, nk bgon pon smpai menangis dek menahan sakit😭

Sy ni tunggu serah diri je if mnggu ni tk keluar tanda lg 😩 doakan sy mommy’s sekalian.. hope hari jumaat ni dh ada tanda la

5y trước

Semoga dipermudahkan mommy😊

Sama lah usia kandungan kta sis. Td check up nurse sarankan turun naik tangga tapi masalahnya rumah sy xda tangga🤣

5y trước

Sama la sis...rumah sya pun x da tangga...

sya pun dah 38mnggu tpi blum ada2 tnda lagi..puas turun naik tangga jln itik smua