tidur

Ada tak mommy2 dlm ni yg alami situasi mcm sy , niat nk tidur mengiring ke kiri / kanan shje..tpi bila bgun , sedar2 je bdan sedap tidur terlentang?huhu

20 Các câu trả lời

Samalahh, dah masuk 34weeks ni nak baring lah yg paling susah cari posisi selesa.. sy cuma dpt tidur mengiring ke kiri, kalau mengiring ke kanan atau terlentang blh plak sesak nafas & sakit blkg.. Tapi bila bangun tidur, sedar2 badan sllu terlentang 😂😂

5y trước

Huhu..tk dpt nk buat ape kan..dia trlentang tanpa sedar kikiki

Haha 😅 Sma dgn sya sis .. Dah mmg niat xnk tdo trlentg .. Sedar2 je dah dlm posisi yg tu 😅😅.. Skng sya dah nk msuk 35 weeks . Tapi baby kplanya blom turun ke bwah lg😥 .. Doakn bby sya pusing n turun kplanya ya .

5y trước

Aamiin.. Smga kite smua dipermudahkan nnt.

Saya next week dah 7bulan. Semua posisi tak kena. Mengiring ke kanan, sakit blkg. Mengiring ke kiri, tak boleh nafas. Terlentang okay sikit tp lama2 sakit blkg. Tidur pn asyik sedar2 sbb nk tukar posisi.

Sama dgn sy dear...dh jd serba x kena...tido pun dh semakin x cukup..asal nk alih ke kiri or kanan memg akan terjaga..last2 jaga Dr tidur dh telentang gk..tp sy memg lapik bantak kt belakang bg Ada support

5y trước

Saya pn buat mcm ni..ttbe bntal yg bawah bontot tu, elok dok atas perut hahah..

samalah.. tapi nak elakkan terlentang sy tido buat kubu pertahanan hahaha.. tido mngiring pastu sendal bantal bawah kaki, belakang n bawah perot jd tido selesa n xterlentang dah

Me too. Awalnya tdo mengiring. Tp bila bangun terlentang pula. Ubah lagi posisi. Bangun lagi.. Eh sama juga. 😅 hope baby selesa je kat dalam .

Saya mmg biasa mengiring je sis.. Tak pernah pula bila tersedar tu terlentang.. Mungkin mmg sejak dari sbelum pregnant lagi mmg mcm tu kot..

5y trước

Ye kot sis.. Mcm sy dulu slu tidur tegak berselubung selimut.. Jd skrg ni pn klu tido mngiring,dia spontan tegak balik heee

Samalaa..tp skrg mmg rsa tido terlentang yg lg selesa..lgi2 skrg kulit rsa mcm kna tarik/tegang, sbb perut membesar kan..lg xselesa

pernah jugak tah bile mse tah telentang padahal perut dah memboyot.tp xbetul2 telentang tau,punggung tu dok menahan senget ckit

Sy pun, kadang lebih selesa tido terlentang tp kaki beralaskan bntal supaya tinggi . Tido mengiring kadang² tak selesa