Irregular period

Hi, ada tak di sini yang irregular period tapi hamil? Sy dah scan diklinik swasta tapi sy tak ada masalah pcos, fibroid dan cyst. Sy dah kahwin bulan may tahun lalu tapi sampai skrg belum lagi pregnant. Kawan2 yang belakang kahwin dari sy dah pregnant. Kadang2 rasa down juga sebab kena tanya bila nak ada anak. Sy berharap sangat tahun ni ada rezeki untuk hamil

16 Các câu trả lời

sama la sis dengan saya lepas kawin sebulan tuh Allah bagi saya rezeki tapi tak lama dapat merasa sekejap je 5weeks pastu esok nya bleeding makin banyak dah period saya mula jadi xbetul dah lepas gugur tuh 3tahun juga saya cuba macam² untuk pulihkan balik period tapi xmenjadi makin lagi teruk kekadang stress bila jumpa orang luar, sedara mara sibuk cakap dah lama kawin tapi xde anak xna usaha ke orang lain dah 2 3anak kau satu pun xlekat lagi dalam hati betapa hancur nya dengar macam tuh hanya tuhan jela tempat saya ngadu suami saya pun ckp xyah pikir apa org kata jangan simpan kat hati takut nati lagi sedih.. saya dgn suami pun try la usaha berubat kampung berurut semua beri haiwan makan asal nampak haiwan je saya belikan makanan untuk dorang sambil bercakap dgn haiwan Tuh supaya doakan saya supaya dapat zuriat..sampai la saya terlupa yang saya xperiod dah 3bulan rupa nya Allah SWT dengar doa saya ,suami dan kucing agaknya .. sekarang dah 8bulan saya hamil Alhamdulillah.. awak jangan give up tau terus kan usaha tawakal dan banyak sedekah lelagi kalau ada haiwan yang tgah ngandung bagi LA dia makan xbanyak sikit pun xpe cakap LA dgn kucing tuh supaya awak boleh merasa juga suatu hari nanti insyaallah dia akan doakan untuk awak juga ... jangan pikir pasal mulut orang awak enjoy la suami isteri dulu insyaallah doa suami awak akan termakbul oleh Allah SWT Amin 🤲🏻

Saya punya period sangat tak regular. 6 bulan sekali atau 9 bulan sekali baru period tu biasa. Buat gynae scan pun mmg takde masalah cyst pcos fibroid ke apa pun. Saya kahwin bulan May 2022, alhamdulillah skrg dah 25weeks pregnant. InshaAllah sabar sis, rezeki Allah tu sentiasa ada. Jgn terlalu fikir atau cepat rasa down sbb kadang boleh effect juga. Cuba utk serahkan pada Allah je, inshaAllah ada rezeki sis. Mungkin ada hikmah lain yg Allah suruh kita tunggu dulu. Mcm saya, banyak sgt hal2 keluarga saya kena selesaikan, masalah kontraktor tipu rumah parents saya, pastu ayah saya meninggal tiba2, saya anak sulung tempat ibu saya berharap. Lepas selesai semua urusan ayah saya, alhamdulillah Allah datangkan rezeki zuriat pada saya. Alhamdulillah syukur sangat sbb suami saya pun dapat kerja yg better dari sebelumnya, saya dapat pindah jaga ibu saya, terus melekat baby skrg. Kalau Allah kata belum masanya, mungkin ada sebab yg kita tak nampak. InshaAllah sis serah pada Allah je. Saya doakan yg terbaik utk sis ya 🥰

saya puk irregular sampai saya nak buat ivf bila da kawin nnti. fikir saya cmtu dulu. tp alhamdulillah lps 10 bulan kawin, da lekat. sbb saya jaga makan mmg literally jaga betul2. tp sbb nk kurus. bkn nk pregnant. sbb cam dah pasrah. cousin saya lagi lah lps kawin terus lekat padahal dia pernah setahun skali period. betapa la kitorg fikir kitorg tak subur. dia pun buat benda yg sama. lps kawin je dia terus cut sugar. ni mmg betul2 cut. takde cheat day, n bykkan sayur. org dulu sng pregnant tak macam kita sbb makanan skrg toxic byk. sikit2 segera.

5mo trước

sy pn mcm tu jg,lps cut gula,minyak,garam....ikut cara diet yg btul,terus lekat....now dah 9w 6d,

Saya 🙋🏻‍♀️ Sebelum kahwin selalu je skip sebulan period. Lepas kahwin sampai 6 bulan tak period 😂 and period kejap sebulan sekali kejap 2 bulan sekali. Dah setahun setengah kahwin, tak period 3 bulan. Bila check tiber dah pregnant 2/3 minggu🤣. Nak confirmkan usia kandungan pun susah sebab last period 3 bulan lepas. Sis jangan down ye. Nak usaha maybe boleh try khalta. Saya makan tu terus pregnant 😂

5mo trước

Beli kat shopee.

sama la sy pun mcm tu jgk sy dari sblum kawin lgi, dkt 4 tahun ttc , Alhamdulillah bila sy dh x fikir psal pregnant Smpai x sedar yg sy pregnant 4 bulan dh masa tu Allah je tau perasaan mcm mna, skrg pregnant lgi ank ke 2 ni pun 3 tahun bru dpt🥹 sbb haid tidak teratur insyaallah semoga ada rezeki sis jgk

5mo trước

Wah congrats sis. Ya harap2 ada rezeki

Saya irregular period, pcos both ovary, RU. Saya jaga makan je. 2-3bulan jaga makan tahu2 lekat tanpa sedar. Saya takde sejarah gugur ke apa. Irregular period ni jaga makan je sis. Kurangkan manis, byk2 buah & sayur. Rahim berkembang elok, inshaaAllah kilang telur sempurna 🥰

saya dulu masa pregnant first baby, irregular period. alhamdulillah kalau tak ada pcos, fibroid, cyst tu inshaAllah boleh tu. sedangkan yg ada semua tu pun boleh pregnant. maybe sis boleh cuba guna OPK dan BBT untuk pinpoint waktu subur dan plan timing bersama suami.

Saya irregular period juga sis. Saya guna kaedah opk untuk track waktu kesuburan. Tak pandai guna temperature badan tu hehe. Saya amalkan air delima dan folic asid disamping ada follow up dr jugak sebab pcos

5mo trước

Ya sama sis sy pun monitor guna opk juga

Sama. Saya bulan 5 tahun lepas ada pcos. Inshaallah awak ada rezeki untuk hamil. Saya alhamdulillah dah 10w hari nii. Cuba amalkan makan Kiwii Tauge Vit D Senaman sikitt Sayaa sempat ttc 1y3m

5mo trước

Terima kasih dear. Lupaaa. Cuba minum air rebusan kulit kayu manis ceylon sehari satu cawan.

scan shj xcukuo. irregular period bermakna puan ada mslh dgn hormon. rawat hirmon, oeriod akn kembali betul. waktu subur akn mjadi tetap n kehamilan lbh mudah dirancang