Upt positif tapi scan tak nampak kantung

24.4 Sy test upt kt RUMah 2x. Naik samar2 2 line. Terus Sy ke klinik swasta utk cek and scan . Tapi bila scan tak nampak kantung . Doc test HCG skli lg.. tetap naik double line. Sy kdg2 je rasa mual..xkuat. kdg2 pening.. tp kejap2 je.. mslh skrg Sy tkthu Sy preg btl ke x? Nk g scan tapi kena tnggu 2 mnggu lg. Lamaaa.. hati rasa rimas . Kepala serabut sbb xtau bby ada x. Blh tlg x ? Kalau g scan balik hrni rasa2 blh nmpk x

Upt positif tapi scan tak nampak kantung
53 Các câu trả lời

mungkin masih awal lagi. pengalaman saya bila termiss period, jadi sepatutnya dah nampak masa tu dah 7 minggu. tapi scan tak nampak. dr pun suruh tggu 2 weeks lagi. after 2 week, masih samar samar kantung nya. sepatutnya dh nmpk. then dr decide untuk amik drh beta Hcg. untuk tahu baby ada ke takde. alhamdulilah beta Hcg meningkat bacaan peratusnya. means memang ada bby. cuma tak boleh ikut kiraan last period. so skrg ikut pada ukur janin yang menentukan berapa weeks.

4t trước

kalau swasta tak sure. beta Hcg ni kene ambil 2 kali . first amik sekali, lepastu kene ambil selang 48 jam. so dia nk tgok peratus peningkatan bacaan Hcg dia meningkat berapa %.