10 tahun TTC. Hanya bertahan 7 minggu.

10 tahun TTC. Beberapa kali IUI, gagal. Allah Maha Kaya.Dia datangkan kegembiraan mengandung secara neutral. Tapi Dia juga sebaik-baik perancang. Kandungan hanya bertahan 7 minggu. Sekarang sedang menanti ‘si kecil’ keluar sendiri. Doakan saya terus kuat. #miscarriage #miscarriage7weeks

18 Các câu trả lời

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَعِينُوا بِالصَّبْرِ وَالصَّلَاةِ إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرِينَ Artinya : "Hai orang-orang yang beriman, jadikanlah sabar dan shalat sebagai penolongmu, sesungguhnya Allah bersama orang-orang yang sabar." (Q.S Al-Baqarah: 153). semoge dipermudahkan segala urusan sis. semoge digantikan dengan baby kembar nanti. 🤲✨

InsyaAllahh... awak kuatt.. redhaa... saya 7 tahun menanti, 7 bulan sahaja Allah bagi merasa dy ada dalam rahim saya.. Allah ambil semula... bila saya redhaa alhamdulillah 8bulan lpastu allah bg merasa lagi jadi ibu.. sekarang da 5 bulannn.. doakan saya ya.. saya pon doakan awak smuaa yg tgah ttc ni dikurniakan malaikat kecil🤲🏻🤲🏻aminn

3t trước

Aamiin 🤲🏻

sabar ye puan .. Allah sebaik-baiknya perancang.. kite follow je.. sentiasa bersangka baik dgn Allah ye.. jgn putus asa.. pasti ada sinar di hujung jalan.. sy bercerita ikut pengalaman sendiri.. 12 thn ttc, gugur 2 kali .. gugur kali kedua mmg redha dh .. tp tu la Allah itu perancang yg maha baik .. Dia kurniakan jgn seorg puteri SBG penyeri hidup kami suami isteri.. Alhamdulillah..

Sy pun kalau ikut period dah 12 minggu.. Tapi pergi scan baby baru 6minggu.. Harini pergi lagi baby jadi 5 week lebih dan xad jantung.. Doc bg surat jumpa OnG.. Tunggu 2 minggu lg dapat tarikh untuk cek semula.. Sama ad dlm masa 2 minggu lagi dy turun sendiri @ cuci.. Saya berharap Allah bg sy keajaiban agar janin sy ad jantung dan membesar mcm biasa 😢

3t trước

amin

kita diuji...dgn ujian masing2... yg mengharap dpt anak, tk kunjung tiba.. org yg takpe takde anak, baru kawin dah lekat.. semoga kita terus kuat hadapi ujian kita.. ya allah, kuatkan aku utk menjalani ujianmu

Sepanjang 10tahun ni pernah cek ke pakar o&g x? saya tggu 6tahun 1st baby...4x kguguran awal trimester...rupaanya ada penyakit autoimune ..... syukur, skrg baby 4bulan

3t trước

ok baik.. makasih infonya yaa🥰

insyaAllah mommy org y kuat..sabar redha insyaAllah ada pelangi d sebaliknya Allah ganti y terbaik nnt.jgn pernah berhenti dan putus mengadu padaNya

mg dpmudahkan segalanya Allahuma aamiin..mg puan kuat smgt..dan mg Allah gnti kan yg lebih baik lepas ni.. Allahuma aamiin

sy 5 tahun tngu lpas tu gugur tahun lepas akhir tahun alhmdullilah bulan 2 disahkn mengandung sekarang dh 4 bulan dh