perkembangan bayi

2 minggu yang lepas saya jalani ultrasound scan untuk tahu tentang janin saya. Doktor ada beritahu kandungan saya 6 minggu dan ikut kiraan tarikh awal period saya sepatutnya 8 minggu. Harini saya lakukan ultrasound sekali lagi. Dan dapati kantung tidak membesar mengikut sepatutnya. Tarikh due date yang diberi sebelum ini 23/9/2020 tapi harini jadi 3/10/2020. Apa patut saya lakukan. Doktor menasihatkan untuk jalani ultrasound 2 minggu sekali

perkembangan bayi
7 Các câu trả lời

Tunggu lagi 2 mgg scan lagi. Makan makanan y berkhasiat, minum susu & amalkan falic asid ye. Saya pun awal2 pregnant MCM sis. Tarikh period ikut 8week. Scan saiz kantung 4week je. Lepas 2mgg scan lagi kantung membesar jadi 6week tapi kantung nampak kosong. 2mgg kemudian scan lagi baru nampak jantung & janin. ukuran 8week. Minggu depannya scan lagi sekali saiz janin 10week ++ plak. Alhamdulillah sekarang dah 35week++ dah

saya masa scan kandungan 6 minggu dah nampak jantung baby dah . setiap org lain2 kot sis . tapi waktu scan saya minum air banyak2 sampai rasa nak terkencing .

Sis mnum susu...mgkin sbb sis kna alah kot...sis cuba mkn roti buah2an...insha allah ok..sis fkir yg positif je nah

Takpe normal tu sebab kandungan kecik lg. Mkn byk sikit kasi zat utk baby tau.

normal je tu kalau sekali tak ada keluar spotting or bledding yg teruk

Ikut je nasihat doc syg, cuba tye dua2 pendapat private n gomen

Ikut nasihat doc atau pergi check pd doc yg lain.