Doctor bagi salah usia kandungan?

Hi sister semua..sy tengah buntu..sy punya hari pertama period haritu pada 8/2/2020..sy memang sentiasa track period date sy..dan sepatutnya usia kandungan dari kiraan 1st day period tuu dah 6weeks 5 days..tapi doctor scan kandungan st tadi kata yang sy dah 8weeks 4 days (2bulan) tapi kantung ada cuma janin tak nampak.. Sy pelik,kalau kiraan begitu maksudnya sy dah ngandung sejak January..tapi February haritu saya ada keluar darah haid (6 hari period,8/2/2020 - 13/2/2020) .. 2 hari sebelum tarikh period saya yang 8/2/2020 tu sy ada check upt tapi negative.. Sy keliru betul..sy scan 2D tadi,Doctor siap cakap jangan letak harapan sebab kandungan dah 2bulan tapi tiada janin😞 doctor suruh saya tunggu je lagi 2 minggu untuk scan semula bila kandungan dah 10-11minggu.. keliru sy bila doctor kata kandungan saya dah 2bulan..#pregnancy #advicepls #bantusharing #ingintahu #firstpregnancy

1 Trả lời

mg smuanya baik2 shj..aamiin..

3y trước

Saya dah keguguran 2bulan lepas sis,kena D&C..semasa usia kandungan 10weeks🥲 terima kasih atas respon♥️