HB Low

Ya Allah stressnye bile hb still low. Dah makan iron tablet dengan sunquick tapi hasil sama je. Buah dah makan, kopi teh dah kurangkan. Makan dah jaga. Sampai tak tau nak makan ape lagi

17 Các câu trả lời

sis ada thalassemia ke? if xde mybe sebab genetik pon punca. jgn stress2. just continue mkn spti disaran doc or tengok mknn jns laen boleh tmbh hb. tea, kopi, milo cut tros. nt free² jom join grup mommy. boleh kongsi ilmu sembang santai😉 https://chat.whatsapp.com/E6fkwVRxnn59x3KBPogyK7

sy dlu bukak buku hb 8.8...lg 2 mggu doc suro dtg lg nak tgk hb..sbb low sgt...sy beli jus mamariam...hari2 sy amalkan jus tu makan hati ayam bayam everyday...2 mggu cek up naik 11.1.....skrg hb 12.5 da...

Jambu batu cepat naik. Tp sy tak leh sembelitnya adoiii scary sgt.. Jadi hari hari sy makan kismis, oat, pisang, buah tin dan kurma nabi sebiji je. Telur membantu jugak sis

saya makan epal merah dan susu duch lady setiap pagi petang sebelum tidur alhamdullilah hb saya sampai skrg tak pernah turun 12.9 dri awal sampai dha nak due ney .

Sy mula2 pun pelik dah puasa kopi n teh. Dah mkn mcm2 petua tambah hb. Bila cek rupa-rupanya sy pembawa talasemia. Doc pun ckp patutlah hb teruk.

4y trước

Samaa.. Sy talasemia jgkk.. Mkn iberet buah apa suma x naik2 jgk hb.. Last2 try mamariam, alhamdulillah merasa jgk hb naik ke 12.2.. Kalau x sebelum tu plg rendah prnh 9.0

sy sblum tue hb 10.7..lps tue sy amalkan jambu batu..nek 12.7..n paling terbaru check 6.10 aritu...14.0...

Kopi dan teh kalau bole jangan ambil terus sepanjang pregnancy ni dan banyakkan makan buah kurma

Sy dlu mcm sis.. Mnum susu kambing fresh trus naik dlm msa 2 mgu 9 ke 11

sy makan maltofer ngn kerang rebus 1mngu skli...hb sy dri 10,naik 11.1

try mnum omb nufiya sis,mcm saya skrg dh ok naik hb 12.4