Stress

Ya Allah stressnya dah la ade gdm hb low pulak diet makan macam tak jalan untuk gdm hari2 dah tak tau nak makan ape berat badan pun turun ??

5 Các câu trả lời

Saya tak gdm, tapi pernah terbaca kalau lepas makan pergi walk jap mcm 15-20 mins pling bagus nak control sugar level. And kalau Hb low, make sure amik prenatal atau susu yg ada iron atau makanan high iron dengan orange juice atau something yg absorb iron = makanan high Vit C. Jangan amik iron dengan high calciul food mcm susu atau caffeine sbb prevent absorb dengan bagus.

klu gdm masa ngandung mmg badan tak naik.sbb kita kena kawal mkn lagi2 nak kena check bsp so automatik kita sendiri kawal mkn kita.klu tak time buat bsp bacaan akan jadi tinggi.jgn stress2 sis kang tak pasal2 bp plak yg naik😁..

Klu ade gdm ketika hamil, berat mmg turun. Sy x pernah berat naik. Doc dan nurse x marah pun. Pernah 9bln hamil, berat sy turun 11kg. Sy kurus ketika hamil. 😊

5y trước

Bgs nya nurse x mrah.. Saya kna mrah kaw2.. Sbb brat static..

Sy pun Ada gdm.. berat pun x Naik. walaupun dah 6 bulan. nurse risau berat x naik. tapi dktr ok. sbb dktr kata berat tu cuma static je.. x de apa2

saya amalkan set mengandung shaklee. alhamdulillah semua okay. kalau nak tahu lanjut boleh pm ya www.wasap.my/601128891716