Mintak pendapat semua..

waktu sesuai bagi bayi makan bermula berapa bulan...bg huraian sekali ye. ni kerana ade perselisihan pendapat... ade yg dah start bg 3 bulan,4 bulan,ikutan barat ktnya. saya sendiri bg ank makan 6 bulan,ini kerana untuk penjagaan usus dan paru2 bayi.

2 Các câu trả lời

6bln bru bg mkn minum . mkn puree . bubur kosong . asal kn tiap 4ari tu bg mknn yg same jenis tok tau bby ad alahan ke x . bole bg sayur2 pd bubur ank . kentg pon bole letk sikit . klau nk letk garam bole je sis tpi kuantiti sikit je sbb mak sy kata nt leher bby bengkak klau xd rse garam gula lngsg . ayam ikn bole letk pd bubur ank . sy prtama kali bg ank sy mkn nasi rebus dgn pisg dlu tok penyesuaian . biase bby mmg suke pisg .

Menurut buku pink, baby mkn brmula umur 6 bulan sis... Makanan pun bubur nasi kosong je, good luck sis 💕