Nervous

Waiting for due date.. So nervous. ?? Mommies2 out there, bila u orang start check in hospital? Ada kah perlu tunggu tanda2 atau air ketuban pecah? 1st baby so tidak tahu apa2.. ???

1 Trả lời

Ya..prlu tnggu salah satu dari tanda2 ni.. 1. Sakit yg luar biasa dan kerap dlm satu tempoh dan kekuatan sakit meningkat dari masa ke semasa. 2. Keluar lendir bcampur darah nipis atau coklat2 3. Pecah air ketuban. Jgn tnggu tiga2 ada baru nak g hosp.. Salah satu ada direct ke hospital.. Perlu ambil perhatian...gerakan baby jika tidak seperti selalu..sama ada terlebih bergerak sehingga kiraan tendangan melebihi sepatutnya atau baby tidak bergerak sepanjang masa kiraan.. Terus datang ke hospital... Semoga selamat bersalin sis..

5y trước

Sama2..😊